15/09/2020 15/09/2020 H εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας. Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, σε συγχοροστασία με τους Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ικονίου κ. Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο και Κυδωνιών...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 16:42

Άνθη και βασιλικός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Άνθη και βασιλικός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

H εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, σε συγχοροστασία με τους Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ικονίου κ. Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων με τον Διάκονο κ. Γρηγόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

 

Μετά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Παναγιώτατος, σύμφωνα με την παράδοση, διένειμε άνθη και βασιλικό στους Αρχιερείς, στους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής και στους Άρχοντες Οφφικιάλιους που προσήλθαν να προσκυνήσουν.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, ο Θεοφιλ. Eπίσκοπος των ενταύθα Ρ/Καθολικών κ. Rubén Tierrablanca, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη.

 

 

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων