26/05/2024 26/05/2024 Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης των ΗΠΑ, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ευγένιος Pentiuc, συνοδευόμενος από Καθηγητές και σπουδαστές της Σχολής. Ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός υποδέχθηκε τους επισκέπτες στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής και τους καλωσόρισε στο ιστορικό πνευματικό...
26 Μαΐου, 2024 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2024 - 12:56

Αντιπροσωπεία της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης των ΗΠΑ, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ευγένιος Pentiuc, συνοδευόμενος από Καθηγητές και σπουδαστές της Σχολής.

Ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός υποδέχθηκε τους επισκέπτες στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής και τους καλωσόρισε στο ιστορικό πνευματικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφερόμενος στην σημαντική πορεία και προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και εν γένει στην Ορθόδοξο Εκκλησία.

Κατά την αντιφώνησή του, ο Κοσμήτορας π. Ευγένιος εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση της παρούσης επίσκεψης και αναφέρθηκε σε πιθανούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο Σχολών.

Κατόπιν, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, στις παλαιές αίθουσες διδασκαλίας και στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων