22/05/2019 22/05/2019 Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιεβου και πάσης Ουκρανιας κυρίου Επιφανίου, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετέβη στο Κίεβο προκειμένου να τιμήσει τα πρώτα του ονομαστήρια ως Προκαθημένου της νέας Εκκλησίας. Στο πλαίσιο αυτής της επισκέψεως οι Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ και διάκονος Γρηγόριος, Υπογραμματευς της Αγίας και Ιερας Συνόδου, επεσκέφθησαν εορτίως τον πολιό...
22 Μαΐου, 2019 - 23:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2019 - 23:55

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιεβου και πάσης Ουκρανιας κυρίου Επιφανίου, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετέβη στο Κίεβο προκειμένου να τιμήσει τα πρώτα του ονομαστήρια ως Προκαθημένου της νέας Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επισκέψεως οι Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ και διάκονος Γρηγόριος, Υπογραμματευς της Αγίας και Ιερας Συνόδου, επεσκέφθησαν εορτίως τον πολιό Μητροπολίτη πρώην Κιέβου Φιλάρετο. Κατά την εγκάρδια συνάντηση μαζί του, ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκρανίας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές Του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό αλλά και για την γενναία προάσπιση των ιστορικών και κανονικών ευθυνών  του Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως. Εξ άλλου, διαβεβαίωσε, δια των εκπροσώπων Του, τον Παναγιώτατο ότι συνεχίζει, παρά το επιχειρούμενο έξωθεν διασπαστικό κλίμα, να υποστηρίζει τον Μακαριώτατο ο οποίος, άλλωστε, τυγχάνει και πνευματικό του ανάστημα και διατηρεί την εγρήγορση και το ζωηρό ενδιαφέρον του για την πορεία της Εκκλησίας Ουκρανίας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων