14/12/2019 14/12/2019 Σε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, επικεφαλής Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία συμμετέχουν και οι Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου κ. Δανιήλ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Έντμοντον κ. Ιλαρίων, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της Ενωτικής Συνόδου ( SOBOR). Μετά την επίσημη Δοξολογία στον...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 22:36

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο

Σε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, επικεφαλής Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία συμμετέχουν και οι Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου κ. Δανιήλ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Έντμοντον κ. Ιλαρίων, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της Ενωτικής Συνόδου ( SOBOR).

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον ιστορικό βυζαντινό Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου, στον οποίο συμμετείχε σχεδόν το σύνολο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας και οι φιλοξενούμενοι Αρχιερείς, παρετέθη εορταστική τράπεζα από τον Μακαριώτατο.

Ακολούθως το απόγευμα ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά του Όρθρου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, συμφώνως προς το σλαβονικό τυπικό, ενώ αύριο το πρωί θα τελεσθεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ίδιο Ναό, συλλειτουργούντων των μελών της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων