23/05/2019 23/05/2019 Διευκρινήσεις σχετικά με το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας είχε την ευκαιρία να δώσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτατος έφτασε στην ΕΣΗΕΑ με τα πόδια, και συνομίλησε με διερχόμενους, στους έδωσε την ευλογία του. Στην ΕΣΗΕΑ...
23 Μαΐου, 2019 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2019 - 17:49

Οικ. Πατριάρχης: “Απέκρυψαν την αλήθεια για το Ουκρανικό”

Διαδώστε:
Οικ. Πατριάρχης: “Απέκρυψαν την αλήθεια για το Ουκρανικό”

Διευκρινήσεις σχετικά με το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας είχε την ευκαιρία να δώσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτατος έφτασε στην ΕΣΗΕΑ με τα πόδια, και συνομίλησε με διερχόμενους, στους έδωσε την ευλογία του.

Στην ΕΣΗΕΑ του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, και του απενεμήθη ο Χρυσός Ξενοφών, η ανώτατη τιμητική διάκριση της Ενώσεως Συντακτών.  Μετά τις ομιλίες μελών της ΕΣΗΕΑ και την αντιφώνηση του, ο Παναγιώτατος ξεναγήθηκε στην Βιβλιοθήκη της Ενώσεως Συντακτών.

Για την διαστρέβλωση της αληθείας από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αποπροσανατολισμός των πολιτών, μίλησε η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίων Αθηνών. Ο Παναγιώτατος υπογράμμισε ότι αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι “υπηρετούν συγκεκριμένες επιδιώξεις”, προσθέτοντας  ότι αυτό συνέβη πολλές φορές σε ό,τι αγορά το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις της Μητρός Εκκλησίας. Μάλιστα αναφέρθηκε σε “διαστρεβλωμένα τά ἱστορικά γεγονότα καί παραποιημένη ἡ ἀλήθεια, ἐνῶ τά πραγματικά δεδομένα ἀπεκρύβησαν ἐπιμελῶς ἤ καί σκοπίμως”.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία από την κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Επιμέλεια: Ναταλία Δανδόλου

φωτογραφίες Πρακτορείο Ορθοδοξία

“Διοχετεύτηκαν διαστρεβλωμένες ειδήσεις για το ουκρανικό θέμα. Δυστυχώς. Και απέκρυψαν την αλήθεια” δήλωσε ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: “Να αγωνίζεσθε οι δημοσιογράφοι για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι ο Χριστός”.

Το Πρακτορείο Ορθοδοξία ακολουθεί τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις της σημαντικής επισκέψεώς του.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ.Θεοχαράκη. Τον Παναγιότατο υποδέχθηκαν ο Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη και ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Αυτόν τον μήνα το ίδρυμα φιλοξενεί την έκθεση:

«Αλέκος Φασιανός Βαγγέλης Χρόνης. 30 χρόνια φιλίας. Ζωγραφική και ποίηση»

Ο Παναγιότατος ξεναγήθηκε από τον επιμελητή της έκθεσης, Τάκη Μαυρωτά και στη συνέχεια αναχώρησε για το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ που αποτελεί τον επόμενο «σταθμό» του προγράμματός του.

Κεντρική Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων