25/06/2023 26/06/2023 Εκτός από προσκυνηματική, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου είχε και τιμητικό χαρακτήρα σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος στην Φθιώτιδα. Ιερά Μονή Αγάθωνος, ρεπορτάζ: Νικόλαος Ζαΐμης Φωτογραφίες: Απόστολος Ζαπαντιώτης Ο Παναγιώτατος τιμήθηκε για την συμβολή και προφορά για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και για τις οικολογικές του πρωτοβουλίες που έχει λάβει...
25 Ιουνίου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2023 - 11:55

Αποστολή ope.gr: Μονή Αγάθωνος: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τιμήθηκε για την μέγιστη “πράσινη” συμβολή του

Διαδώστε:
Αποστολή ope.gr: Μονή Αγάθωνος: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τιμήθηκε για την μέγιστη “πράσινη” συμβολή του

Εκτός από προσκυνηματική, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου είχε και τιμητικό χαρακτήρα σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος στην Φθιώτιδα.

  • Ιερά Μονή Αγάθωνος, ρεπορτάζ: Νικόλαος Ζαΐμης
  • Φωτογραφίες: Απόστολος Ζαπαντιώτης

Ο Παναγιώτατος τιμήθηκε για την συμβολή και προφορά για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και για τις οικολογικές του πρωτοβουλίες που έχει λάβει στα 32 χρόνια της Πατριαρχίας του. Η τιμή μάλιστα αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα ομορφότερα βουνά της χώρας μας, την Οίτη, στις πλαγιές της οποίας είναι χτισμένοι εδώ και αιώνες η Μονή Αγάθωνος.

Η τιμή έγινε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία αποφάσισε κατόπιν εισήγησης του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 166ης Συνοδικής Περιόδου, καθώς και Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Στείλατε Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας.

Αν και αρχικά η βράβευση ήταν να πραγματοποιηθεί στον χώρο του μουσείου Φυσικής Ιστορίας και το παρακείμενο οικολογικό πάρκο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες και η συντόμευση του προγράμματος ανάγκασαν η βράβευση να λάβει χώρα εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, επέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Μητροπολίτη κ. Συμεών ο οποίος και το παρέδωσε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη.

Εκ μέρους της Επιτροπής παρέστη επίσης και ο κ. Δημήτριος Δημητρίου, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανέφερε επίσης ότι η Συνοδική Απόφαση ελήφθη και από τους παριστάμενους Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, Μάνης κ. Χρυσόστομο, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, οι οποίοι είναι μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της τρέχουσας περιόδου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μπορεί να μην επισκέφθηκε τους χώρους του μουσείου, καθώς ο χρόνος δεν το επέτρεψε, ευλόγησε όμως τον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου και του παρακείμενου οικολογικού πάρκου.

Εκεί παιδιά της χορωδίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τη συνοδεία μουσικών οργάνων απέδωσαν τραγούδια υπό τη διευθυνηση του κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Διευθυντή του Ωδείου “Γερμανός ο Μελωδός”, με τον Παναγιώτατο να αποδίδει την αγάπη των παιδιών δίδοντας την Πατριαρχική ευλογία.

Εν συνεχεία, αναχώρησε για τη Νέα Αγχίαλο από το αεροδρόμιο της οποίας επέστρεψε στο Φανάρι.

Σημειώνεται ότι στις 14 Ιουνίου 2023, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να βραβεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως αναγνώριση της «μεγάλης και σημαντικής συμβολής του στην προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία και την παγκόσμια εκπαίδευση σε παγκόσμια κλίμακα για την κλιματική κρίση».

Διαβάστε ακόμη:

Αποστολή ope.gr: Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος – Προσκύνησε το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)

Η συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α΄ στην προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων