06/06/2022 06/06/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, 14 ενήλικες βαπτίσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού στο Battersea το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022. Της Ακολουθίας προέστη ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου και ο Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσίμαλης. Οι νεοφώτιστοι ενήλικες ολοκλήρωσαν το εβδομαδιαίο διαδικτυακό 6μηνο μάθημα «Discover Orthodoxy»...
06 Ιουνίου, 2022 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2022 - 19:41

14 βαπτίσεις ενηλίκων στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Διαδώστε:
14 βαπτίσεις ενηλίκων στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, 14 ενήλικες βαπτίσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού στο Battersea το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022.

Της Ακολουθίας προέστη ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου και ο Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσίμαλης. Οι νεοφώτιστοι ενήλικες ολοκλήρωσαν το εβδομαδιαίο διαδικτυακό 6μηνο μάθημα «Discover Orthodoxy» (Ανακαλύψτε την Ορθοδοξία), που προσφέρεται από τον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Bayswater, υπό την πνευματική αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μετά το μυστήριο παρατέθηκε δεξίωση από την ενορία του Αγίου Νεκταρίου για τους νέα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τους καλεσμένους τους.

Στις 5 Ιουνίου 2022, οι νεοβαπτισθέντες συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πατέρων στον Καθεδρικό Ναό της του Θείας Σοφίας και έλαβαν για πρώτη φορά τη Θεία Κοινωνία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος τους ευλόγησε και τους καλωσόρισε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μέχρι σήμερα, υπό τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Νικήτα, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις ομαδικές βαπτίσεις ενηλίκων, συνολικά περίπου 50 κατηχηθέντες, προερχόμενοι από διάφορες εθνότητες και καταγωγή.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να προσκαλέσετε άλλους να ανακαλύψουν την Ορθοδοξία, επικοινωνήστε με τον π. Νήφωνα Τσιμάλη στο: [email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων