04/12/2019 04/12/2019 Ημέρα πένθους κηρύσσεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας  η Πέμπτη 5η Δεκεμβρίου 2019 κατά την οποία θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων κυρού Γρηγορίου. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση  σε ένδειξη πένθους και τιμής προς τον εκλιπόντα Πρωθιεράρχη συστήνονται τα κάτωθι: Να ανασταλούν όλες οι τυχόν προγραμματισμένες την...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 11:42

Αρχιεπ. Θυατείρων: Ημέρα Πένθους η 5η Δεκεμβρίου

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Θυατείρων: Ημέρα Πένθους η 5η Δεκεμβρίου

Ημέρα πένθους κηρύσσεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας  η Πέμπτη 5η Δεκεμβρίου 2019 κατά την οποία θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων κυρού Γρηγορίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση  σε ένδειξη πένθους και τιμής προς τον εκλιπόντα Πρωθιεράρχη συστήνονται τα κάτωθι:

Να ανασταλούν όλες οι τυχόν προγραμματισμένες την ημέρα εκείνη εορταστικές κοινοτικές εκδηλώσεις.

Τα Παροικιακά και Κοινοτικά Σχολεία να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 5/12/19.

Οι σημαίες στους Ιερούς Ναούς και τα Κοινοτικά Σχολεία να κυματίζουν μεσίστιες επί τριήμερο.

Φροντίδα των διδασκόντων όλων των Παροικιακών Σχολείων ώστε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου 2019.

Η σορός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Λονδίνο. Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ. Νικήτα υποδέχθηκαν το σκήνωμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Ακολούθησε τρισάγιο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων