07/02/2020 07/02/2020 “Η Εκκλησία, με την έναρξη του Τριωδίου, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι πνευματικής ανανέωσης, συμφιλίωσης με τον Θεό και τον γείτονα, θυσίας αγάπης και φιλανθρωπίας” γράφει ο Αλέξιος Φλώριδης, Συντονιστής Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Θυάτειρας και Μεγάλης Βρετανίας, αναφερόμενος στις προκλήσεις για τους νέους την περίοδο αυτή του έτους. “Τι κάνει έναν νέο Χριστιανό διαφορετικό από...
07 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2020 - 11:39

Αρχιεπ. Θυατείρων: Οι Νέοι και το Τριώδιο

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Θυατείρων: Οι Νέοι και το Τριώδιο

“Η Εκκλησία, με την έναρξη του Τριωδίου, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι πνευματικής ανανέωσης, συμφιλίωσης με τον Θεό και τον γείτονα, θυσίας αγάπης και φιλανθρωπίας” γράφει ο Αλέξιος Φλώριδης, Συντονιστής Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Θυάτειρας και Μεγάλης Βρετανίας, αναφερόμενος στις προκλήσεις για τους νέους την περίοδο αυτή του έτους.
“Τι κάνει έναν νέο Χριστιανό διαφορετικό από τους συμμαθητές του, τους συναδέλφους τους, τους φίλους του; Πρέπει να αναρωτηθούμε συχνά. Πώς εμείς, ως νέοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ζούμε, αντιμετωπίζουμε ή μιλάμε για άλλους, πώς ζούμε την καθημερινή μαρτυρία μας για τον Χριστό. Είμαστε πραγματικά διαφορετικοί από τους συνανθρώπους μας και αν είμαστε, πώς γίνεται αυτό; Πολλοί θα απαντούσαν: ένας χριστιανός είναι πιο φιλάνθρωπος, πιο πνευματικός ή πιο ηθικός;” τονίζει και προσθέτει:

“Παρόλο που αυτές είναι αναμφισβήτητα αξίες ενός ανθρώπου που ακολουθεί μια χριστιανική ζωή, δεν είναι αυτό που ορίζει έναν Χριστιανό ούτε είναι κριτήρια για να είσαι χριστιανός. Ίσως η μόνη λέξη ή μάλλον ο τρόπος ζωής που θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση είναι αυτή της μετάνοιας”

“Μόνο μέσω της χάριτός Του μπορούμε ακόμη να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι προς τη σωτηρία και τη μεταμόρφωση” αναφέρει μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει ότι “η ζωή ενός νέου έχει τόσες ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι ταραχώδης και αγχωτική”

Σύμφωνα με τον Αλ. Φλωρίδη ένα σημαντικό στοιχείο κάθε περιόδου νηστείας είναι η αποχή. Σε επίπεδο διατροφής η Εκκλησία μας καλεί να απέχουμε από ορισμένα τρόφιμα (κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα) για να ζήσουμε απλά για να επικεντρωθούμε στην προσευχή, την πνευματική μας ανάπτυξη και υγεία, να βελτιώσουμε τη σχέση μας με το Θεό. Μας καλεί όμως ταυτόχρονα να απέχουμε από οποιαδήποτε εμπόδια σε αντίθεση με τη θεία σκέψη, την αφοσίωση και τη χαρούμενη θυσία.

“Αυτό που ήταν κάποτε ένδειξη αρετής, σεβασμού και αυτοέλεγχου, η αποχή θεωρείται στη σημερινή κοινωνία ως αδυναμία, μειονέκτημα, ως έλλειψη ανάπτυξης και μη φυσιολογική. Ωστόσο, η Εκκλησία, με την διαχρονική σοφία και την κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης, εξακολουθεί να επιμένει ότι η αποχή είναι απολύτως απαραίτητη για μια υγιή, ισορροπημένη ζωή. Για όλους”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων