04/04/2020 04/04/2020 Δημόσια έκκληση για βοήθεια με σκοπό την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ημέρες ενόψει του Πάσχα απηύθυνε, μεταξύ άλλων, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας. Στο πλαίσιο της πρόσφατης σχετικής φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας που έχει πάρει η Αρχιεπισκοπή, ο Σεβασμιώτατος καλεί ιδιώτες και φορείς να σταθούν αρωγοί στην...
04 Απριλίου, 2020 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2020 - 22:59

Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων: “Zητάμε από εσάς την δική σας βοήθεια”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων: “Zητάμε από εσάς την δική σας βοήθεια”

Δημόσια έκκληση για βοήθεια με σκοπό την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ημέρες ενόψει του Πάσχα απηύθυνε, μεταξύ άλλων, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας. Στο πλαίσιο της πρόσφατης σχετικής φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας που έχει πάρει η Αρχιεπισκοπή, ο Σεβασμιώτατος καλεί ιδιώτες και φορείς να σταθούν αρωγοί στην συγκέντρωση ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για την διανομή δεμάτων αγάπης σε όσους δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

“Αγαπητοί μου, Χρόνια σας Πολλά!

Σήμερα, καθώς θα γνωρίζετε θα ψάλλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο. Ο νους, η ψυχή, η καρδιά μας ταξιδεύει και πάει στο Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, πάνε στην Μητέρα Εκκλησία και στον Πατριάρχη μας. Αλλά εμείς εδώ εις το Λονδίνο, εδώ εις την Αγγλία, εδώ που είμαστε λίγο μακριά, όχι μόνο από την Πόλη, από την Ελλάδα, από την Κύπρο, μαζί εορτάζουμε αυτή την μεγάλη εορτή και την μεγάλη αυτήν ημέρα με τις Ακολουθίες και συνέχεια ψέλνουμε και λέμε “Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς”. Να μας σώσει και εμάς η Παναγία από αυτόν τον ιό, να μας προστατέψει, να δώσει κουράγιο, βοήθεια, ίαση της ψυχής και του σώματος – όχι μόνον η Παναγία, αλλά να μεταφέρει και το δικό μας το μήνυμα και την παράκληση στον Υιό Της, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν.

Περνάμε δύσκολες μέρες καθώς γνωρίζετε. Μερικοί συμπατριώτες, δικοί μας άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους. Δεν έχουν να φάνε, δυσκολεύονται, τα παιδιά τους περιμένουν, πλησιάζει το Πάσχα. Εμείς σαν Αρχιεπισκοπή, σαν Εκκλησία, εγώ, οι ιερείς, οι πρόεδροι, όλοι μας μαζί, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τον φτωχό κόσμο, όχι μόνο τον Ελληνορθόδοξο λαό, αλλά κάθε άνθρωπο που δυσκολεύεται και πεινάει.

Η Αρχιεπισκοπή σας έχει πλησιάσει. Μια έκκληση, μια παράκληση: ζητάμε από εσάς την δική σας την βοήθεια, την ενίσχυση, την υποστήριξη. Να συγκεντρώσουμε ένα ποσό, να βοηθήσουμε και εμείς, να μοιράσουμε και εμείς διάφορα δέματα που θα έχουμε για τον κόσμο να περάσουν αυτές τις ημέρες. Ότι μπορεί ο καθένας, σαν άνθρωπος, σαν χριστιανός, σύλλογος, οργάνωση, ομοσπονδία, όλοι μας μαζί να βοηθήσουμε εκείνους που δεν έχουν. Σας εκφράζω την δική μου την προσωπική ευγνωμοσύνη και την αγάπη. Σας εκφράζω και την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που θα λάβουν τα δέματα. Σας λέγω και εγώ το “ευχαριστώ” της Εκκλησίας του Χριστού. Μην ξέχασουμε ότι ο Χριστός είπε: “Για τον τελευταίο, τον φτωχό αδερφό, ότι κάνουμε, είναι σαν να κάνουμε για τον Ίδιο τον Χριστό.”

Σας ομιλώ από το Διαδικτύο. Απόψε εμείς θα ψάλλουμε τον Ακάθιστο, αλλά θα έρθετε και θα πείτε ότι υπάρχει μια απόσταση. ‘Οχι, είμαστε δίπλα σας και με τις προσευχές και με την αγάπη.”

Παρακολουθήστε ολόκληρο το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων