18/07/2020 18/07/2020 Εγκύκλιο για την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974 εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας με αφορμή τη συμπλήρωση των 46 χρόνων από τότε που ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Μεγαλόνησο.  Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρει “παρά την απογοήτευση αλλά και την δικαιολογημένη αγανάκτηση που μας προκαλούν η συνέχιση της παρούσας...
18 Ιουλίου, 2020 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2020 - 12:05

Εγκύκλιο για την Τουρκική Εισβολή του 1974 στην Κύπρο

Διαδώστε:
Εγκύκλιο για την Τουρκική Εισβολή του 1974 στην Κύπρο

Εγκύκλιο για την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974 εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας με αφορμή τη συμπλήρωση των 46 χρόνων από τότε που ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Μεγαλόνησο. 

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρει “παρά την απογοήτευση αλλά και την δικαιολογημένη αγανάκτηση που μας προκαλούν η συνέχιση της παρούσας κατάστασης, η Κύπρος είναι ένα αναγνωρισμένο διεθνώς δημοκρατικό κράτος και πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση της Νήσου, συμπαραστεκόμενοι από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, με τη στάση τους ενισχύουν της ειρήνη, την ασφάλεια και εξακολουθούν να εμπνέουν όλους εμάς για ένα καλύτερο μέλλον”.

Ενώ καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας “Εμείς πιστεύουμε, παρακαλούμε και προσδοκούμε ότι με την χάρη του Θεού θα επανενωθεί η Αγιοτόκος Κύπρος, θα συμφιλιωθεί και θα ειρηνεύσει ο λαός της και θα συνεχίσει την ιστορική του πορεία και Χριστιανική Παράδοση την οποία οι Απόστολοι Παύλος, Βαρνάβας και Μάρκος μετέφεραν στο νησί της Κύπρου”. 

Δείτε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου: 

 

Δείτε την εγκύκλιο στα αγγλικά: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων