28/05/2020 28/05/2020 Συνεχίζοντας τα μηνύματα προς τη νεολαία, αλλά και την οικογένεια εν γένει, το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με αφορμή την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης της Ψυχικής Υγείας» αναφέρεται στις προκλήσεις της εφηβείας αλλά και τη σημαντική συνεισφορά της εκκλησίας. Ο συντονιστής Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Αλέξιος Φλωρίδης γράφει ότι η Εκκλησία είναι πρόθυμη να...
28 Μαΐου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 18:31

H Αρχιεπ. Θυατείρων για τις προκλήσεις της εφηβείας

Διαδώστε:
H Αρχιεπ. Θυατείρων για τις προκλήσεις της εφηβείας

Συνεχίζοντας τα μηνύματα προς τη νεολαία, αλλά και την οικογένεια εν γένει, το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με αφορμή την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης της Ψυχικής Υγείας» αναφέρεται στις προκλήσεις της εφηβείας αλλά και τη σημαντική συνεισφορά της εκκλησίας.

Ο συντονιστής Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Αλέξιος Φλωρίδης γράφει ότι η Εκκλησία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και σέβεται την επιστήμη και όλους όσους αναζητούν την αλήθεια και τιμά το ανθρώπινο άτομο ως ψυχοσωματική οντότητα.

“Η Εκκλησία ενθαρρύνει την ισορροπία και τη συνεργασία μεταξύ πίστης και γνώσης, καθώς και τα δύο είναι δώρα του Θεού και πρέπει να καλλιεργούνται από τον λαό Του” αναφέρει
Αναφερόμενος στην περίοδο της εφηβείας, τονίζει ότι αυτή ταυτίζεται με μεγαλύτερη ελευθερία, καθώς ο έφηβος καλείται να λάβει καίριες αποφάσεις για την πορεία του στη ζωή.

“Ιδιαίτερα στην παρούσα κατάσταση της απομόνωσης και της αδυναμίας κοινωνικοποίησης και συμμετοχής σε δραστηριότητες, βρίσκουμε εμπόδια και προκλήσεις σε αυτό το στάδιο της εφηβείας. Μπορεί να είμαστε συγκλονισμένοι από αβεβαιότητα, ανασφάλειες, φόβο μη αποδοχής, έλλειψη εμπιστοσύνης κατά καιρούς, ή μπορεί να επηρεαστούμε από τις πιέσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο οικογενειακό σπίτι μας. Τέτοιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική μας υγεία” τονίζεται στο άρθρο

“Στη σημερινή κοινωνία, όπου τουλάχιστον το ένα πέμπτο των παιδιών – και ένα υψηλότερο ποσοστό εφήβων – πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή και που ο συνάνθρωπος θεωρείται απειλή παρά δώρο και χαρά, η τοπική Εκκλησία είναι εδώ για εσάς” υπογραμμίζει και προσθέτει: “Η εφηβεία δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις για να σκεφτεί κανείς, να αναρωτηθεί και να μελετήσει υπαρξιακά, να αναζητήσει και να βρει τον Χριστό στην καρδιά και τον συνάνθρωπό του”

“Η εφηβεία, και στην πραγματικότητα ολόκληρη η ζωή μας, είναι ένα κάλεσμα από τον Θεό. Η Εκκλησία, μέσω των Γραφών και της Παράδοσης της, της ποιμαντικής φροντίδας και της φιλανθρωπίας της, των παραδειγμάτων των Αγίων της και κυρίως μέσω των Ιερών Ακολουθιών της, μας προσφέρει τη θεραπεία και την ενθάρρυνση να ζήσουμε μια ισορροπημένη υγιή ζωή” αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων