28/11/2019 28/11/2019 Ανακοίνωση για την αγιοκατάταξη του Γέροντα Σωφρονίου του Έσσεξ, εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Η ανακοίνωση Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανακοίνωσε την αγιοκατάταξη του Γέροντα Σωφρονίου, αοιδήμου κτήτορα της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Τιμίου Προδρόμου Essex. Η ανακοίνωση, η οποία αναμενόταν, από την στιγμή...
28 Νοεμβρίου, 2019 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2019 - 15:51

Η Αρχιεπ. Θυατείρων για την αγιοκατάταξη του Αγ. Σωφρονίου

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Θυατείρων για την αγιοκατάταξη του Αγ. Σωφρονίου

Ανακοίνωση για την αγιοκατάταξη του Γέροντα Σωφρονίου του Έσσεξ, εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Η ανακοίνωση

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανακοίνωσε την αγιοκατάταξη του Γέροντα Σωφρονίου, αοιδήμου κτήτορα της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Τιμίου Προδρόμου Essex.

Η ανακοίνωση, η οποία αναμενόταν, από την στιγμή που η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αναφερθεί στο θέμα προσφάτως, προκάλεσε χαρά μεγάλη στις καρδιές πολλών, ιδιαιτέρως στην μοναχική κοινότητα της Μονής του Essex καθώς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Παρότι δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί τίποτε για τον εορτασμό αυτών των χαρμόσυνων νέων, είναι βέβαιο ότι θα οργανωθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις από την ίδια την Μονή και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, καθώς θα φιλοτεχνηθεί η επίσημη εικονογράφιση του Αγίου Σωφρονίου και θα ετοιμαστεί η σχετική ασματική ακολουθία του Αγίου Σωφρονίου. Η αγιοκατάταξη του Αγίου Σωφρονίου αποτελεί μεγάλη ευλογία για όλον τον κόσμο και συνιστά απόδειξη του γεγονότος ότι οι άγιοι ζουν ανάμεσά μας και δίδουν μαρτυρία περί της Αλήθειας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Είθε η ευχή του να είναι μαζί μας, και να πρεσβεύει υπέρ όλων ημών εις τον Θρόνο του Άναρχου Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων