16/02/2021 16/02/2021 Στην εκλογή δύο Βοηθών Επισκόπων για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου: “Κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, εξελέγησαν δύο Βοηθοί παρ’ αυτώ Επίσκοποι και δη: α) ο Πανοσιολ....
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:00

Η Αρχιεπ. Θυατείρων για την εκλογή των νέων Επισκόπων

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Θυατείρων για την εκλογή των νέων Επισκόπων

Στην εκλογή δύο Βοηθών Επισκόπων για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου: “Κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, εξελέγησαν δύο Βοηθοί παρ’ αυτώ Επίσκοποι και δη: α) ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ραφαήλ Παβούρης (εκ Λέσβου) υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ιλίου, και β) ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιάκωβος Σάββα (εκ Κύπρου) υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κλαυδιουπόλεως. Άπασαι αι ως άνω εκλογαί εγένοντο ομοφώνως και παμψηφεί”

Λίγη ώρα μετά την εκλογή, με ιδιαίτερη χαρά, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπισκόπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας ανακοίνωσε στο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας την εκλογή  των δύο Βοηθών Επισκόπων από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής οι νέοι Βοηθοί Επίσκοποι “θα βοηθήσουν στο πολύπλευρο ποιμαντικό έργο της Αρχιεπισκοπής”.

Πληροφορίες για τις Επισκοπικές χειροτονίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως Ιάκωβος Σάββα

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Ιλίου Ραφαήλ Παβούρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων