24/05/2024 24/05/2024 Στην αποδοκιμασία και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μπράιτον στην Νότια Αγγλία, προέβη με επίσημη ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.  Από την Αρχιεπισκοπή γίνεται ξεκάθαρο ότι ούτε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι...
24 Μαΐου, 2024 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 19:41

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων αποδοκιμάζει την συναυλία με μπουζούκια σε Ελληνορθόδοξο ναό στο Μπράιτον – Προέβη σε ενδεδειγμένα μέτρα

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων αποδοκιμάζει την συναυλία με μπουζούκια σε Ελληνορθόδοξο ναό στο Μπράιτον – Προέβη σε ενδεδειγμένα μέτρα

Στην αποδοκιμασία και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μπράιτον στην Νότια Αγγλία, προέβη με επίσημη ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας. 

Από την Αρχιεπισκοπή γίνεται ξεκάθαρο ότι ούτε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση για το θέμα. Μάλιστα, η Αρχιεπισκοπή δεν έμεινε μόνο στην αποδοκιμασία αλλά προέβη και στα στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον”.

Μπουζούκια και παλαμάκια μέσα σε ιερό ναό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του skai.gr, πέντε Έλληνες μουσικοί, από τρία ελληνικά γκρουπ και συγκεκριμένα από τα Rebetiko Carnival, Plastikes Karekles και Amagalma, πήραν την περασμένη Κυριακή τα όργανά τους, έκατσαν μπροστά από το ιερό της εκκλησίας και για δυο ώρες έπαιζαν Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκο, συνοδευόμενοι πολλές φορές από παλαμάκια.

Τη συναυλία παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα, καθώς ο χώρος της εκκλησίας είναι περιορισμένος και δεν υπήρχε χωρητικότητα για περισσότερους. Η εκδήλωση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων όπως και επίσημα πλέον ανακοινώθηκε, να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες εντός των ιερών ναών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων