04/07/2020 04/07/2020 “Η Εκκλησία έρχεται αρωγός στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς”, τονίζει Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας. Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του, μίλησε στον Εθνικό Κήρυκα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η Ελληνική...
04 Ιουλίου, 2020 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 10:45

Η Εκκλησία αρωγός στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας

Διαδώστε:
Η Εκκλησία αρωγός στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας

“Η Εκκλησία έρχεται αρωγός στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς”, τονίζει Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του, μίλησε στον Εθνικό Κήρυκα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η Ελληνική Παιδεία στη Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτικά ανέφερε: 

“Όπως και αλλού στην Διασπορά, η Εκκλησία έρχεται αρωγός στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Βασικός δίαυλος επίτευξης αυτού του στόχου είναι το σχολικό σύστημα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρχιεπισκοπή διατηρεί ένα δίκτυο σχολείων, όπως επίσης και Γραφείο Εκπαίδευσης της ελληνικής γλώσσας. Επιπλέον η Αρχιεπισκοπή προΐσταται επιτροπής που συγκεντρώνει στους κόλπους της όλους τους φορείς της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης – τους επικεφαλής της ελληνικής και κυπριακής εκπαιδευτικής αποστολής, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων, τους διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων. Κοινή αποστολή μας η συνεργασία για την προώθηση και στήριξη του γλωσσικού οργάνου που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενεές. Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι η ελληνική γλώσσα διδάσκεται και σε δύο τουλάχιστον δημόσια σχολεία, γεγονός που συνιστά πολύτιμο κεφάλαιο στις προσπάθειές μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων