17/08/2020 17/08/2020 Τη Κοίμηση της Θεοτόκου εόρτασαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Την παραμονή της εορτής, 14 Αυγούστου, χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, τελέστηκε πανηγυρικός επσρινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Wood Green, στο Ν. Λονδίνο. Συγχοροστάτησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τροπαίου κ. Αθανάσιος και Αβύδου κ. Κύριλλος. Ανήμερα της εορτής στον ίδιος...
17 Αυγούστου, 2020 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 12:00

Ο Ελληνισμός του Λονδίνου τίμησε τη Μεγαλόχαρη

Διαδώστε:
Ο Ελληνισμός του Λονδίνου τίμησε τη Μεγαλόχαρη

Τη Κοίμηση της Θεοτόκου εόρτασαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Την παραμονή της εορτής, 14 Αυγούστου, χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, τελέστηκε πανηγυρικός επσρινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Wood Green, στο Ν. Λονδίνο. Συγχοροστάτησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τροπαίου κ. Αθανάσιος και Αβύδου κ. Κύριλλος.

Ανήμερα της εορτής στον ίδιος ναό τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα και συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αρκετοί ήταν οι Ελληνορθόδοξοι πιστοί που προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό προκειμένου να τιμήσουν τη Μεγαλόχαρη.

Δείτε φωτογραφίες από το εορταστικό διήμερο: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων