12/01/2020 12/01/2020 Στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Margate βρέθηκε σήμερα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας. Ο Σεβασμιώτατος, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων, κατευθύνθηκε εν πομπή μαζί με τους πιστούς προς την παραλία της πόλης όπου ακολούθησε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων. Η Κοινότητα ιδρύθηκε το 1964. Ελληνική παρουσία είχε βέβαια καταγραφεί...
12 Ιανουαρίου, 2020 - 20:50

Ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο Margate

Διαδώστε:
Ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο Margate

Στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Margate βρέθηκε σήμερα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων, κατευθύνθηκε εν πομπή μαζί με τους πιστούς προς την παραλία της πόλης όπου ακολούθησε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.

Η Κοινότητα ιδρύθηκε το 1964. Ελληνική παρουσία είχε βέβαια καταγραφεί στην περιοχή από πολλές δεκαετίες ενωρίτερα. Τα περισσότερα μέλη της Κοινότητας προέρχονται από τη μαρτυρική  Κύπρο.

Ο Ιερός Ναός της Κοινότητας είναι ιδιόκτητος και εγκαινιάσθηκε στις 23 Μαρτίου 1969, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγ. Βρετανίας Αθηναγόρα. Στο Ναό φυλάσσεται ένας μικρός  Σταυρός, τον οποίο είχε σκαλίσει με τα ίδια του τα χέρια ο Άγιος Παΐσιος.

Όπως κάθε Ελληνική Κοινότητα στη Διασπορά, έτσι και η Ελληνική Κοινότητα στο Margate, έχει και δικό της Ελληνικό Σχολείο, στο οποίο διδάσκονται τα Ελληνόπουλα της περιοχής την ελληνική γλώσσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων