16/04/2019 16/04/2019 Τη μηνιαία Πνευματική της Σύναξη διοργάνωσε η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων«Αγ. Αγάθη», της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Δρ. Γιώργος Αρχοντάκης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος. Το θέμα της ομιλίας του ήταν:«Ὁ λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός – Καταρράκτης – Ενημέρωση, πρόληψη, αντιμετώπιση»! Το ακροατήριο καλωσόρισε ο Ιερ. Προϊστάμενος της...
16 Απριλίου, 2019 - 8:34

“O λύχνος του σώματος, έστιν ο οφθαλμός”

Διαδώστε:
“O λύχνος του σώματος, έστιν ο οφθαλμός”

Τη μηνιαία Πνευματική της Σύναξη διοργάνωσε η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων«Αγ. Αγάθη», της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου.

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Δρ. Γιώργος Αρχοντάκης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος. Το θέμα της ομιλίας του ήταν:«Ὁ λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός – Καταρράκτης – Ενημέρωση, πρόληψη, αντιμετώπιση»!

Το ακροατήριο καλωσόρισε ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, με θερμά λόγια και εγκάρδιες προσρήσεις. Κατόπιν παρουσίασε τον εκ Κρήτης ορμώμενο διακεκριμένο Ιατρό, ο οποίος δέχθηκε με γενναιόδωρη προθυμία να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να προσφέρει τις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες του, προς όφελος των Ομογενών μας, που πάντα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τέτοιες Συνάξεις και ενδιαφέρουσες ιατρικές ομιλίες.

Ο Δρ. Γ. Αρχοντάκης έλαβε στη συνέχεια τον λόγο και παρουσίασε το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα του με σαφή επιστημοσύνη, με πηγαίο λόγο, με ιδιαίτερη γλαφυρότητα, έχοντας οργανώσει την παρουσίαση με θαυμαστό και εξόχως αναλυτικό τρόπο. Τον λόγο του έμπειρου ομιλητή διάνθιζαν πολλές, έγχρωμες και άκρως αξιόλογες διαφάνειες, που αποδείκνυαν με γραφικό τρόπο τα ιατρικά επιχειρήματα.

Μετά την ομιλία ο άξιος Ιατρός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό, το οποίο άκουσε με μεγάλη προσοχή την ομιλία και κατόπιν ήθελε να μάθει πολλές λεπτομέρειες για τον Καταρράκτη, καθώς και για άλλες παθήσεις των οφθαλμών.

Αφού ολοκληρώθηκε η ομιλία και η συζήτηση γύρω από αυτήν, κατόπιν οι Ιατροί που είχαν ειδικά προσκληθεί στην εκδήλωση, συνεδρίασαν υπό την προεδρία του π. Αναστασίου, στην παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Δρος Παναγιώτη Προκοπίου και του Εφημερίδου Οικον. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η ίδρυση και η έναρξη λειτουργίαςτου Ελληνικού Ιατρικού Συμβουλευτικού Κέντρου «Άγιος Παντελεήμων», με έδρα την Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος. Στο εν λόγω Ιατρικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί ιδέα και έμπνευση του π. Αναστασίου, θα υπηρετούν εθελοντικά αρκετοί Ομογενείς ελληνόφωνοι Ιατροί, καθώς και άλλα άτομα από τις λοιπές Επιστήμες Υγείας (διαιτολόγοι, φυσιοθεραπευτές κ.ά.).

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες λειτουργίας, τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν στη δομή και λειτουργία του Κέντρου, οι σχέσεις του με τους οικογενειακούς Ιατρούς και πολλές άλλες λεπτομέρειες, που χρειάζεται να διευκρινισθούν πριν την έναρξη λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου.

Αποφασίσθηκε, επί της αρχής, να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, συνάξεις και ιατρικές ομιλίες στην Κοινότητα, να εισηγούνται τα θέματα έμπειροι Ιατροί, οι οποίοι θα απαντούν στις ερωτήσεις των ακροατών και θα τους καθοδηγούν, ανάλογα με την ειδικότητά τους.

Έτσι, θα αντιμετωπισθεί, σε πρώτη φάση, η διπλή ανάγκη της Ομογένειας, δηλαδή να γνωρίσει τους ομοεθνείς Ιατρούς που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας και βέβαια να συζητά μαζί τους στην ελληνική γλώσσα τα διάφορα ιατρικά θέματα που απασχολούν τα μέλη της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων