10/11/2023 10/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας μετέβη στο Βελιγράδι όπου συμπροέδρευσε στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (Consilium Conferetiarm Episcoporum Europae) που διεξήχθη από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2023. Η συνεδρίαση φιλοξενήθηκε από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου και έδωσε στους...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 19:47

Ο Θυατείρων Νικήτας στο Βελιγράδι με την ιδιότητα του Πρόεδρου του CEC

Διαδώστε:
Ο Θυατείρων Νικήτας στο Βελιγράδι με την ιδιότητα του Πρόεδρου του CEC

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας μετέβη στο Βελιγράδι όπου συμπροέδρευσε στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (Consilium Conferetiarm Episcoporum Europae) που διεξήχθη από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2023.

Η συνεδρίαση φιλοξενήθηκε από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου και έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και να ανταλλάξουν ιδέες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν διάφορες εκθέσεις από τους συμμετέχοντες και συζητήθηκαν σχέδια για μελλοντικές συνεδριάσεις.

Ακόμη ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η κρίση στη Μέση Ανατολή. Μετά το πέρας των εργασιών, η μεικτή επιτροπή των δύο Συμβουλίων εξέδωσε ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη.

Παράλληλα στο περιθώριο της συνεδρίασης η μεικτή επιτροπή επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα και παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων