06/10/2021 06/10/2021 Ο Απόδημος Ελληνισμός της Βρετανίας μέσα στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος εορτασμών θα τιμήσει τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την παρουσίαση του θεατρικού έργου “ΑΘΑΝΑΤΕΣ”, με παραστάσεις στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ. Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, της Ιεράς...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 20:21

Οι “Αθάνατες” σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ

Διαδώστε:
Οι “Αθάνατες” σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ

Ο Απόδημος Ελληνισμός της Βρετανίας μέσα στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος εορτασμών θα τιμήσει τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την παρουσίαση του θεατρικού έργου “ΑΘΑΝΑΤΕΣ”, με παραστάσεις στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ. Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων καθώς και της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας. Συγγραφέας του έργου είναι η πολυγραφότατη Τάνια Χαροκόπου και η σκηνοθεσία ανήκει στον διεθνούς φήμης καταξιωμένο Κύπριο δημιουργό Λεωνίδα Λοϊζίδη.

Συμμετέχει σε φιλική παρουσία η εξαίρετη ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη στο ρόλο της Μπουμπουλίνας, ενώ πρωταγωνιστούν οι Χρυσάνθη Γεωργαντίδου στο ρόλο της Μαντούς Μαυρογένους, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας και Βασίλης Μπατσακούτσας.

Σκηνογραφος – ενδυματολόγος είναι η Άννα Μαχαιριανάκη, φωτιστής ο Γιώργος Δανεσής, τα κοστούμια είναι του Οίκου Τρανούλη (όλοι τους πολύ σημαντικοί συντελεστές και κορυφαίοι στον κλάδο τους.

Το έργο “ΑΘΑΝΑΤΕΣ”, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και έχει συμπεριληφθεί στις προτεινόμενες δράσεις της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 2021” και βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, και της Περιφέρειας Αττικής όπου και παρουσιάζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε συνεργασία με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας οργανώνεται η παρουσίαση του και στο εξωτερικό, ξεκινώντας από τη Βρετανία.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωϊκή ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντούς Μαυρογένους, χαράζοντας με χρυσά γράμματα το όνομα τους στο πάνθεο των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του έθνους.

Στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις καθώς και άλλες δύο παραστάσεις για μαθητές των παροικιακών μας σχολείων (σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές Αποστολές) την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, στο Rudolf Steiner Theatre, Park Road, NW1 6XT), Σάββατο, 13 Νοεμβρίου (Χωλ Αποστόλου Βαρνάβα στο Wood Green) και Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, (Millfieled Theatre στο Enfield). Θα γίνει επίσης και μια παράσταση στο Birmingham την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου.

Παραγωγοί της θεατρικής παράστασης στην Αγγλία η CAPITAL PROMOTIONS και το TAT (The ACTORS THEATRE).

Το θεατρόφιλο της Ομογένειας αναμένεται να τιμήσει δεόντως τον εορτασμό των 200 χρόνων με το εξαιρετικό αυτό έργο, το οποίο να αναφέρουμε, σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στην Ελλάδα, όπου κι’ αν παρουσιάστηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για πληροφορίες και εισιτήρια: 0777 159 8933

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων