24/05/2020 24/05/2020 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο 23 Μαΐου 2020, ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων Λειτουργικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας με τη συμμετοχή των κληρικών της περιφέρειας Μείζονος Λονδίνου. Στις 9.00 π.μ. τελέσθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου κατά το Τυπικό της Μεγάλης του...
24 Μαΐου, 2020 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 9:13

Προτεραιότητα η κατάρτιση του κλήρου στην Αρχιεπ. Θυατείρων

Διαδώστε:
Προτεραιότητα η κατάρτιση του κλήρου στην Αρχιεπ. Θυατείρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο 23 Μαΐου 2020, ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων Λειτουργικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας με τη συμμετοχή των κληρικών της περιφέρειας Μείζονος Λονδίνου.

Στις 9.00 π.μ. τελέσθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου κατά το Τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Τσιμαλή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε συζήτηση και δόθηκε η δυνατότητα στους κληρικούς να υποβάλουν ερωτήματα.

Στον εισηγητικό του χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς για τη θετική ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας, επεσήμανε την σπουδαιότητα της τηρήσεως της Ιεράς Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και την αναγκαιότητα της διατήρησης του Τυπικού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας σε όλα τα Ιερά Θυσιαστήρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ως Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας τόνισε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής για την κατάρτιση του Ιερού Κλήρου θα συνεχιστούν με παρόμοια σεμινάρια και σε άλλες μητροπολιτικές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την παράθεση σύντομης δεξίωσης.

Πρέπει να αναφερθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής στους χώρους του ιερού Παρεκκλησίου και στην αίθουσα δεξιώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων