19/03/2020 19/03/2020 “Τα πρόσφατα γεγονότα της πανδημίας Corona μπορούν να είναι συγκλονιστικά για τους περισσότερους από εμάς. Με κάθε κρίση έρχεται επίσης η ευκαιρία για επανεκτίμηση του τρόπου ζωής μας και της γενικής μας νοοτροπίας” Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Νεολαία της Ορθοδοξου Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας στον εβδομαδιαίο προβληματισμό της, που αναρτάται στην επίσημη σελίδα...
19 Μαρτίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2020 - 9:10

Σκέψεις για προβληματισμό από τη Νεολαία Θυατείρων

Διαδώστε:
Σκέψεις για προβληματισμό από τη Νεολαία Θυατείρων

“Τα πρόσφατα γεγονότα της πανδημίας Corona μπορούν να είναι συγκλονιστικά για τους περισσότερους από εμάς. Με κάθε κρίση έρχεται επίσης η ευκαιρία για επανεκτίμηση του τρόπου ζωής μας και της γενικής μας νοοτροπίας” Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Νεολαία της Ορθοδοξου Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας στον εβδομαδιαίο προβληματισμό της, που αναρτάται στην επίσημη σελίδα της Αρχιεπισκοπής.
Προβληματισμοί επίκαιροι, που δίνουν λαβή για συζήτηση, ενδοσκόπηση και ενίσχυση της Πίστης.
Στο τελευταίο της μήνυμα αναφέρει:
“Αναμφισβήτητα, η σημερινή κατάσταση έχει επισημάνει την απληστία μας. Σπεύδουμε να αγοράσουμε δεκάδες «ουσιώδη» πράγματα, χωρίς απαραίτητα να σκεφτόμαστε τις ανάγκες των συναδέλφων μας. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε η μια εικόνα ενός παιδιού που λιμοκτονεί, ακολουθούμενη από την ακόλουθη δήλωση: «1,5 εκατομμύρια πεθαίνουν από την πείνα, αλλά επειδή δεν είναι μεταδοτική δεν μας ενδιαφέρει». Υπάρχουν στοιχεία αλήθειας σε τέτοιες σκέψεις και προβληματισμούς και αυτή η πανδημία θα μπορούσε να είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια σκληρή υπενθύμιση του εγωκεντρικού τρόπου ζωής μας και των απόψεων του κόσμου”.
“Εντούτοις, μαζί με αυτή τη μάλλον σκοτεινή και δοκιμαστική περίοδο, προέκυψε η συνειδητοποίηση και η αίσθηση της ενότητας της ανθρωπότητας, η αμοιβαία ανησυχία για τον άνθρωπο, η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών, θρησκευτικών και κοινωνικών κοινοτήτων και η θεμελιώδης αλήθεια ότι όλοι είμαστε εδώ να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Εάν, στο επίκεντρο του ανθρώπου ήταν η «επιβίωση του πιο δυνατού», τότε γιατί η νέα γενιά θα ήταν πρόθυμη να θυσιάσει τα πάντα για όσους είναι πιο ευάλωτοι και χρειάζονται φροντίδα;”
“Είναι στη δική μας δοθείσα από τον Θεό ανθρώπινη φύση να επιθυμούμε να αντέξουμε το σταυρό των συνανθρώπων μας, να βοηθήσουμε σε περιόδους ανάγκης, να θέσουμε τη δική μας θέληση στην πλευρά για την υγεία και την ευημερία των άλλων, να προσευχηθούμε στον Δημιουργό μας για την προστασία Του και αγάπη Του”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων