22/06/2019 22/06/2019 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα, ο οποίος επισκέφθηκε το Λονδίνο για να συστηθεί στον νέο ποίμνιό του. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας συστήθηκε με απλότητα και ήταν πολύ φιλικός με όλους όσους παρευρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καταγωγή του αλλά και στα ποιμαντικά ζητήματα τα οποία...
22 Ιουνίου, 2019 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 12:47

“Δεν ήρθα ως αφεντικό, αλλά ως ποιμένας”

Διαδώστε:
“Δεν ήρθα ως αφεντικό, αλλά ως ποιμένας”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα, ο οποίος επισκέφθηκε το Λονδίνο για να συστηθεί στον νέο ποίμνιό του. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας συστήθηκε με απλότητα και ήταν πολύ φιλικός με όλους όσους παρευρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καταγωγή του αλλά και στα ποιμαντικά ζητήματα τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει από τη νέα του θέση.

“Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Γρηγόριο τον βλέπω σαν πατέρα μου. Μίλησα και με τον ίδιο γιατί χωρίς την ευχή του δεν θα μπορέσω να κάνω τίποτα” ανέφερε για τον προκάτοχο του.

“Σκοπός της Εκκλησίας είναι να σώσει τον άνθρωπο και να μιλήσει στη γλώσσα που καταλαβαίνει ο κόσμος. Η νεολαία φεύγει και πρέπει να την σώσουμε σαν μια οικογένεια, σαν γονείς να σώσουμε τα παιδιά μας. Θα γίνει αυτό αν είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι. Όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει Χριστός. Δεν είμαι ο σωτήρας, ο Σωτήρας είναι ο Χριστός. Δεν ήρθα να κάνω τον Δεσπότη, ούτε το αφεντικό. Ήρθα όπως είπε ο Χριστός στον Πέτρο σαν βοσκός

Δείτε ορισμένα αποσπάσματα από την γνωριμία του Αρχιεπισκόπου με τους δημοσιογράφους:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων