05/11/2020 05/11/2020 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, βάσει των κρατικών οδηγιών που αφορούν τα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της εξαπλώσεως του κορονοϊού και το μερικό lockdown το οποίο επηρεάζει και τους χώρους λατρείας, ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, ότι: Θεία Λειτουργία πριν από το κλείσιμο των ναών στη Βρετανία, τελέστηκαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο,...
05 Νοεμβρίου, 2020 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2020 - 15:02

Βρετανία: Στις επάλξεις η Ορθόδοξη Νεολαία

Διαδώστε:
Βρετανία: Στις επάλξεις η Ορθόδοξη Νεολαία

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, βάσει των κρατικών οδηγιών που αφορούν τα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της εξαπλώσεως του κορονοϊού και το μερικό lockdown το οποίο επηρεάζει και τους χώρους λατρείας, ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, ότι:

Θεία Λειτουργία πριν από το κλείσιμο των ναών στη Βρετανία, τελέστηκαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο, όπως αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές, ώστε να προβεί σε προσεχή, λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ορθοδόξων ιερών ναών, κατά τη διάρκεια της επομένης περιόδου. Μάλιστα αύριο, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου θα μιλήσει ζωντανά στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και στην εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη

Για τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη Βρετανία, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, μίλησε στην εκπομπή Χρώμα Ελληνικό και τη Ναταλία Δανδόλου ο Αλέξιος Φλωρίδης, Συντονιστής Νεότητος Ιερας Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στα σχέδια που υπάρχουν για την προσέλκυση των νέων στην εκκλησία, τις δράσεις του Γραφείου Νεότητας , αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ορθόδοξοι νέοι στην Βρετανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυση Γραφείου Νεότητας ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα, ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του διετύπωσε την πρόθεσή του να είναι κοντά στους νέους.

Ακούστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Φλωρίδης στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων