04/09/2023 04/09/2023 Την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Γεωργίου Αθανασόπουλου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ. Ο νέος Διάκονος είναι εκπαιδευτικός και διδάσκει στο Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κόβεντρι. Η σύζυγός του τυγχάνει επίσης εκπαιδευτικός και Διευθύντρια του...
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 13:16

Χειροτονία Διακόνου στο Μπέρμιγχαμ

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στο Μπέρμιγχαμ

Την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Γεωργίου Αθανασόπουλου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ.

Ο νέος Διάκονος είναι εκπαιδευτικός και διδάσκει στο Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κόβεντρι. Η σύζυγός του τυγχάνει επίσης εκπαιδευτικός και Διευθύντρια του ως άνω σχολείου.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής απηύθυνε λόγους σχετικούς με την ιεροσύνη προς τον νέο Διάκονο και σε σχέση με την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. “Ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἔχετε, ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον” (Ιωάν. 16,33). Όταν ο κόσμος σε εγκαταλείπει, θα έχεις δίπλα σου τον Ιησού να σε παρηγορεί και να φωτίζει το δρόμο σου. Να μη ξεχνάς ότι πρώτα Αυτόν αρνήθηκαν, συκοφάντησαν και σταύρωσαν. Αλλά μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κόσμος ευχήθηκε τα δέοντα στον νέο Διάκονο και ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα της Κοινότητος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων