19/12/2020 26/03/2021 Στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και στις δύσκολες συνθήκες που περνάει φέτος ο κόσμος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρεται στην Ποιμαντορική του Εγκύκλιο ο Σεβ. Αρχιεπισκοπος Καναδά κ. Σωτήριος. “Άφησε τα λόγια. Μη γίνεσαι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Ο Χριστός είναι αγάπη. Γιατί νομίζεις ότι είσαι αλάθητος; Γιατί θέλεις να επιβάλεις τη γνώμη σου;...
19 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:45

Αρχιεπ. Καναδά: “Παιδί μου, έλα να κοινωνήσεις”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Καναδά: “Παιδί μου, έλα να κοινωνήσεις”

Στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και στις δύσκολες συνθήκες που περνάει φέτος ο κόσμος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρεται στην Ποιμαντορική του Εγκύκλιο ο Σεβ. Αρχιεπισκοπος Καναδά κ. Σωτήριος.

“Άφησε τα λόγια. Μη γίνεσαι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Ο Χριστός είναι αγάπη. Γιατί νομίζεις ότι είσαι αλάθητος; Γιατί θέλεις να επιβάλεις τη γνώμη σου; Αυτό δεν θέλησε και ο Eωσφόρος; Που κατέληξε; Το ξέρεις εσύ καλύτερα από μένα. Από φωτεινό πνεύμα έγινε δαίμονας. Δεν κάνει άλλη δουλειά παρά να αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού. Να πολεμά τους ανθρώπους Πρόσεχε μην του μοιάσεις. Μου φαίνεται αυτόν τον κατήφορο έχεις πάρει”, αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

Στην Εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και καλεί το ποίμνιο του να προσέλθει να κοινωνήσει. “Χριστούγεννα. Έλα παιδί μου. Σε καλεί ο Χριστός. Σου φωνάζει ο Πατέρας σου. Έλα να κοινωνήσεις. Δεν σου το είπα; Μόνο με τη Θεία Κοινωνία θα ζεις στον παράδεισο από τώρα. Θέλεις να το χάσεις αυτό; «Ποιος στραβός δεν θέλει τα μάτια του»; Χριστούγεννα και δεν είσαι στην εκκλησιά. Κακό. Αλλά όχι θανάσιμο. Αφού κοινωνείς, ο Χριστός είναι μέσα σου. Είσαι στον παράδεισο. Αυτό είναι το παν. Παιδί μου, έλα να κοινωνήσεις. Αυτό μόνο χρειάζεσαι. Αυτό θα σε σώσει. Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα, αγαπημένοι μου χριστιανοί, με τον Χριστό στην ψυχή μας”, υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η Ποιμαντορική Εγκύκλιος: 

Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους

Αξιότιμους Προέδρους και Εντιμότατα Μέλη των Διοικ. Συμβουλίων

Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες,

Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία των Κοινοτήτων

και άπαν το ευλαβές πλήρωμα

της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά

«Χριστός γεννάται δοξάσατε

Χριστός εξ ουρανών… κοινωνήσατε»;

Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου

Ναι. Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Τον ζέσταναν τα χνώτα των αλόγων ζώων. Δεν Τον δέχτηκαν οι άνθρωποι. Δεν του έδωκαν κατάλυμα στο πανδοχείο να γεννηθεί. Τον περιέβαλαν με περισσότερη αγάπη τα άδολα ζώα.

Άγγελοι Τον δοξολόγησαν. Ποιμένες Τον προσκύνησαν. Αστέρας έλαμψε. Οδήγησε τους μάγους. Μάγοι Τον προσκύνησαν. Δώρα Του πρόσφεραν. Εσύ τι κάνεις; Ακόμα εκεί είσαι;

Το τρένο φεύγει. Έχεις το εισιτήριο στο χέρι; Περιμένεις στη στάση; Μήπως σου φύγει το τρένο; Ετοιμάστηκες; Νήστεψες; Μετανόησες; Εξομολογήθηκες; Συγχώρεσες την πεθερά σου; Τον εχθρό σου; Γέμισες το είναι σου με αγάπη; Έγινες παιδί στη ψυχή; Έστρωσες στον Χριστούλη να ζεσταθεί;

Μα τι έγινε; Έγινες λαγός; Σε ξεπέρασε η χελώνα; Θυμάσαι τι ωραία τα είπε ο Αίσωπος; Μεριμνάς και τυρβάζεις περί πολλά; Δεν θα διαλέξεις την αγαθή μερίδα;

Μα ξέρεις. Η αγαθή μερίδα είναι η Θεία Κοινωνία. Έχεις μείνει ακόμη στη λαβίδα; Στον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας; Κρίμα. Σε περιμένει ο Χριστός. Δεν

Τον ενδιαφέρει η λαβίδα. Δεν Τον ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο θα κατοικήσει μέσα σου. Ένα τον ενδιαφέρει. Να ζει και να περιπατεί μέσα σου. Να σου δίνει ζωή. Αιώνια ζωή. Παράδεισο.

Άφησε τα λόγια. Μη γίνεσαι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Ο Χριστός είναι αγάπη. Γιατί νομίζεις ότι είσαι αλάθητος; Γιατί θέλεις να επιβάλεις τη γνώμη σου; Αυτό δεν θέλησε και ο Eωσφόρος; Που κατέληξε; Το ξέρεις εσύ καλύτερα από μένα. Από φωτεινό πνεύμα έγινε δαίμονας. Δεν κάνει άλλη δουλειά παρά να αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού. Να πολεμά τους ανθρώπους Πρόσεχε μην του μοιάσεις. Μου φαίνεται αυτόν τον κατήφορο έχεις πάρει.

Χριστούγεννα. Έλα παιδί μου. Σε καλεί ο Χριστός. Σου φωνάζει ο Πατέρας σου. Έλα να κοινωνήσεις. Δεν σου το είπα; Μόνο με τη Θεία Κοινωνία θα ζεις στον παράδεισο από τώρα. Θέλεις να το χάσεις αυτό; «Ποιος στραβός δεν θέλει τα μάτια του»;

Χριστούγεννα και δεν είσαι στην εκκλησιά. Κακό. Αλλά όχι θανάσιμο. Αφού κοινωνείς, ο Χριστός είναι μέσα σου. Είσαι στον παράδεισο. Αυτό είναι το παν.

Παιδί μου, έλα να κοινωνήσεις. Αυτό μόνο χρειάζεσαι. Αυτό θα σε σώσει. Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα, αγαπημένοι μου χριστιανοί, με τον Χριστό στην ψυχή μας.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές εν Χριστώ τεχθέντι

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων