13/07/2023 13/07/2023 Ο κ. Rob Oliphant, βουλευτής στη περιοχή Don Valley West και Κοινοβουλευτικός Γραμματέας της Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά στο Τορόντο την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023. Ο κ. Oliphant συναντήθηκε και είχε μια παραγωγική και κατατοπιστική ενημέρωση με τον Άρχοντα-Οστιάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ευάγγελο Σωτηρόπουλο και συζήτησαν διάφορα θέματα που...
13 Ιουλίου, 2023 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2023 - 19:13

Ενημέρωση Καναδού βουλευτή για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ενημέρωση Καναδού βουλευτή για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο κ. Rob Oliphant, βουλευτής στη περιοχή Don Valley West και Κοινοβουλευτικός Γραμματέας της Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά στο Τορόντο την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.

Ο κ. Oliphant συναντήθηκε και είχε μια παραγωγική και κατατοπιστική ενημέρωση με τον Άρχοντα-Οστιάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ευάγγελο Σωτηρόπουλο και συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο ιστορικός ρόλος και οι σημερινές αρμοδιότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και η αξιοσημείωτη θητεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Η σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας και η δυνατότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ασκεί τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα χωρίς παρεμβάσεις τονίστηκαν από τον κ. Σωτηρόπουλο.

Στον βουλευτή προσφέρθηκε δώρο το βιβλίο «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας», το οποίο εκδόθηκε με τη χορηγία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πριν αρχίσει η συνάντηση των δύο, τον κ. Oliphant υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Ο κ. Oliphant, η εκλογική περιφέρεια του οποίου περιλαμβάνει την έδρα της Ιερά Αρχιεπισκοπής Καναδά, είναι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτής και ευεργέτης της Εκκλησίας στον Καναδά, ενώ κάθε χρόνο προσφέρει τη βοήθειά του με το πρόγραμμα του Καναδά «Καλοκαιρινές Εργασίες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων