11/12/2019 26/03/2021 Μετά βαθυτάτης θλίψεως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και όλο το ορθόδοξο πλήρωμα του Καναδά, πληροφορήθηκαν την εν Κυρίω κοίμηση του π. Εφραίμ, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου. Μόλις έλαβε την είδηση, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του. Ο π. Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Αντωνίου του Μεγάλου, στην Αριζόνα, και προηγουμένως ηγούμενος της Ιεράς...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Η Αρχιεπ. Καναδά θρηνεί την εν Κυρίω κοίμηση του π. Εφραίμ

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Καναδά θρηνεί την εν Κυρίω κοίμηση του π. Εφραίμ

Μετά βαθυτάτης θλίψεως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και όλο το ορθόδοξο πλήρωμα του Καναδά, πληροφορήθηκαν την εν Κυρίω κοίμηση του π. Εφραίμ, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου. Μόλις έλαβε την είδηση, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του.

Ο π. Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Αντωνίου του Μεγάλου, στην Αριζόνα, και προηγουμένως ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, αφήνει πίσω του μια ιστορική και πνευματική κληρονομιά.

Η πρώτη επίσκεψη του π. Εφραίμ στη Βόρεια Αμερική, ήταν στον Καναδά στα τέλη της δεκαετίας του 70΄. Τότε, ο επίσκοπος Σωτήριος άνοιξε τις πόρτες της Βορείου Αμερικής στον π. Εφραίμ, με τους δύο να συνεργάζονται για την πνευματική ανατροφή των πιστών.

Ήταν φανερό ήδη από τις πρώτες ημέρες, ότι ο π. Εφραίμ διέθετε μοναδικά πνευματικά δώρα, εκ Θεού, τα οποία οδηγούσαν τον κόσμο προς τον Μέγα Αρχιερέα, τον Κύριο και Σωτήρα Ιησού Χριστό.

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, τα πρώτα μοναστήρια που δημιουργήθηκαν από τον π. Εφραίμ ήταν στον Καναδά: του Πατροκοσμά στο King City και της Παναγίας Παρηγορίτισσας στα περίχωρα του Μόντρεαλ.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος επισκέφτηκε την Ι. Μ. Αγίου Αντωνίου το 2012, συναντήθηκε με τον π. Εφραίμ και τον συνεχάρηκε για την κατασκευή μιας ορθόδοξης όασης στην καρδιά της αμερικάνικης ερήμου.

Σήμερα, στις 11 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα προστεί της εξοδίου ακολουθίας του π. Εφραίμ. Αν και θα επιθυμούσε πολύ να παραβρεθεί, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος δεν είναι διαθέσιμος να ταξιδεύσει εξαιτίας ορισμένων δικαστικών θεμάτων τα οποία προγραμματίστηκαν για αυτήν την εβδομάδα, εδώ και πολύ καιρό.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί με όλο τον κλήρο και το λαό της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καναδά, προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής του π. Εφραίμ στους κόλπους του φιλάνθρωπου Κυρίου, πλαισιωμένου από την Παναγία μας και τους Αγίους και αγγέλους του ουρανού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων