27/10/2019 26/03/2021 Εγκύκλιο με αφορμή την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τονίζει πως: “Εάν πραγματικά πιστεύουμε στο μεγάλο ΟΧΙ του 1940, εάν πραγματικά με τη ψυχή μας γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, τότε πρέπει στην καθημερινή μας ζωή να είμαστε πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί. Έλληνες και Καναδοί...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

“Να είμαστε πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί, χωρίς αμφιβολίες”

Διαδώστε:
“Να είμαστε πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί, χωρίς αμφιβολίες”

Εγκύκλιο με αφορμή την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τονίζει πως: “Εάν πραγματικά πιστεύουμε στο μεγάλο ΟΧΙ του 1940, εάν πραγματικά με τη ψυχή μας γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, τότε πρέπει στην καθημερινή μας ζωή να είμαστε πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί. Έλληνες και Καναδοί συγχρόνως, χωρίς αμφιβολίες. Αυτά που πιστεύουμε να τα εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή”.

Διαβάστε αναλυτικά: 

Οι γονείς μας και τα αδέρφια μας που πολέμησαν το 1940, πρώτα είπαν ένα ναι και ύστερα είπαν ένα όχι. Στην ουσία είπαν πολλά ναι και ένα όχι.

Για να δούμε ποια ήταν τα ναι που είπαν οι γονείς μας και τα αδέλφια μας και τους οδήγησαν να πούνε αυτό το δυνατό ΟΧΙ το 1940.

Δεν είπαν ένα ναι. Είπαν πολλά ναι. Είπαν ναι στον Θεό. Έμειναν πιστοί στο ναι αυτό. Κράτησαν την ορθόδοξη πίστη τους. Αυτή τους έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να πουν το ΟΧΙ του 1940 και να προτάξουν τα στήθη τους για να υποστηρίξουν την πατρίδα τους. Όχι μόνο την πατρίδα. Την πίστη τους στον Θεό. Την οικογένεια τους. Τα ιερά και τα όσια του έθνους.

Πίστευαν ακράδαντα στο τρίπτυχο. Πατρίδα. Ορθόδοξη πίστη. Οικογένεια.

Γι’ αυτά πολέμησαν. Για την οικογένεια τους. Για τα παιδιά τους. Για την πίστη τους την αγία. Για την Πατρίδα.

Εμείς ζούμε στον Καναδά. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες είμαστε στην πιο πετυχημένη χώρα του κόσμου. Έχουμε τα πάντα και δεν μας λείπει τίποτε. Τα εκτιμούμε όλα αυτά; Ο καθένας πρέπει να απαντήσει μόνος του και για τον εαυτό του. Είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι στον εαυτό μας. Στον Θεό. Στην οικογένειά μας. Στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Γιορτάζουμε το όχι του 1940. Το γιορτάζουμε με γιορτές. Με δοξολογίες. Με μνημόσυνα. Ακόμη και με κάποια παρέλαση. Όπως όταν βροντοφωνάξαμε το ΟΧΙ.

Τι γίνεται όμως με το ναι; Λέμε το ναι στην ορθόδοξη πίστη μας; Λέμε το ναι στον Θεό; Λέμε το ναι στη διατήρηση των ελληνορθόδοξων ιδανικών; Και αν τα λέμε αυτά τα ναι, τα λέμε μόνο με τα χείλη; Τα λέμε με την καρδιά μας; Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να τα εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή;

Εάν πραγματικά πιστεύουμε στο μεγάλο ΟΧΙ του 1940, εάν πραγματικά με τη ψυχή μας γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, τότε πρέπει στην καθημερινή μας ζωή να είμαστε πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί. Έλληνες και Καναδοί συγχρόνως, χωρίς αμφιβολίες. Αυτά που πιστεύουμε να τα εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Φροντίζουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των προγόνων μας; Αυτό είναι το βασικότερο πράγμα απ’ όλα.

Εμπρός, αγαπημένοι μου χριστιανοί, να γιορτάσουμε το ένδοξο όχι του 1940. Να βροντοφωνάξουμε το όχι, αλλά πρώτα να έχουμε πει τα ναι στην ορθόδοξη πίστη μας, στην ελληνική μας καταγωγή, στην επιδίωξη τα παιδιά μας να έχουν ορθόδοξη συνείδηση και να ζουν τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων