19/03/2020 26/03/2021 Νέα εγκύκλιο αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται στην Αρχιεπισκοπή Καναδά, προσαρμοσμένη στις συστάσεις των αρχών της χώρας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος καλεί τους Ιερείς να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και να μην δρουν αυτοβούλως και τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε να απαλλαγούμε από το πρόβλημα του κορονοϊού. Διαβάστε τη Δεύτερη Εγκύκλιο...
19 Μαρτίου, 2020 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Νέα εγκύκλιος από την Αρχιεπ. Καναδά

Διαδώστε:
Νέα εγκύκλιος από την Αρχιεπ. Καναδά

Νέα εγκύκλιο αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται στην Αρχιεπισκοπή Καναδά, προσαρμοσμένη στις συστάσεις των αρχών της χώρας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος καλεί τους Ιερείς να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και να μην δρουν αυτοβούλως και τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε να απαλλαγούμε από το πρόβλημα του κορονοϊού.

Διαβάστε τη Δεύτερη Εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου 

Αγαπητοί εν Κυρίω,
Στην από 13/03/2020 εγκύκλιό μου για το ζήτημα του κορονοϊού, η πρώτη παράγραφος έγραφε: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και οι Κοινότητές της θ’ ακολουθήσουμε επακριβώς εντολές και οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά». Μέχρι σήμερα αυτό κάναμε. Τώρα, οι εντολές και οι οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά άλλαξαν και ο αριθμός των πιστών μέσα στις εκκλησίες δεν δύναται να είναι μεγαλύτερος των πενήντα (50) ατόμων. Και πάλι θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των καναδικών κυβερνήσεων, διότι είναι για το καλό όλων.
Οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα γίνονται κανονικά, αλλά μόνον πενήντα (50) άτομα θα επιτρέπεται να λαμβάνουν μέρος σε κάθε Ι. Ακολουθία και Θ. Λειτουργία. Παρακαλούνται και προτρέπονται όλοι, να παρακολουθούν τις Ι. Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες και από την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και τα παντός είδους κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Εάν και πάλι οι κυβερνήσεις του Καναδά δώσουν άλλες οδηγίες και πάλι θα τις ακολουθήσουμε.
Οι Ιεροί μας Ναοί δεν θα κλείσουν. Ό,τι και αν συμβεί οι οδηγίες και εντολές θα επιβάλλονται από την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή και από κανένα άλλο. Καλό θα είναι μερικοί -ελάχιστοι, δύο-τρεις- θερμόαιμοι ιερείς και πρόεδροι Κοινοτήτων να σταματήσουν να ενεργούν σαν οι ίδιοι να είναι «υπεύθυνοι και αρχηγοί» της Εκκλησίας στον Καναδά. Παρακαλούνται όλοι, αν υπάρξει άλλη αλλαγή, να αναμένουν οδηγίες από την Ι. Αρχιεπισκοπή.
Οι Ι. Ακολουθίες και οι Θ. Λειτουργίες πρέπει να τελούνται κανονικά, έστω και αν φθάσουμε στο σημείο να τελούνται μόνο από τον ιερέα, τον ψάλτη και τον νεωκόρο. Όπως είπαμε παραπάνω, σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν οδηγίες από την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή.
Θερμά παρακαλώ όλους -ιερείς, διοικητικά συμβούλια και ευλαβείς χριστιανούς- να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε να απαλλαγούμε από το πρόβλημα του κορονοϊού. Εύχομαι το υπόλοιπο της Μ. Σαρακοστής να το διέλθουμε όλοι με πίστη στον Θεό, αδιάλειπτη προσευχή και μετάνοια ειλικρινή. Καλό Πάσχα.
Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων