24/04/2023 04/04/2024 Την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Μακρύκαμπο Λεπιανών Άρτης, τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Αρκτικής κ. Σωτηρίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου. Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον...
24 Απριλίου, 2023 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 15:33

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος, στην γενέτειρά του

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος, στην γενέτειρά του

Την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Μακρύκαμπο Λεπιανών Άρτης, τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Αρκτικής κ. Σωτηρίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Αρτινό Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά π. Ευάγγελο Αθανασούλα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι βρέθηκε στον τόπο όπου γεννήθηκε και συνεβούλευσε τον νέο Ιερέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, να παραμείνει ταπεινός, συνετός και ευλαβής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, στο πέρας της Θείας Λειτουργίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά, διότι προέκρινε την γενέτειρά του, τον Μακρύκαμπο Λεπιανών, για να τελέσει την χειροτονία του π. Ευαγγέλου Αθανασούλα και τον ευχαρίστησε επίσης, για όλες τις ευεργεσίες προς την Τοπική Εκκλησία της Άρτης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων