20/12/2019 26/03/2021 Η Κυβέρνηση του Οντάριο ανακηρύσσει τον Μάρτιο, Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς Την ευγνωμοσύνη της και τις ευχαριστίες της προς τον πρωθυπουργό του Οντάριο Καναδά, Doug Ford και τον υπουργό Οικονομικών Ron Phillips για την προώθηση και υπερψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο ο Μάρτιος ορίζεται για το Οντάριο ως “Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά...
20 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Οντάριο: Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς ο Μάρτιος!

Διαδώστε:
Οντάριο: Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς ο Μάρτιος!

Η Κυβέρνηση του Οντάριο ανακηρύσσει τον Μάρτιο, Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς

Την ευγνωμοσύνη της και τις ευχαριστίες της προς τον πρωθυπουργό του Οντάριο Καναδά, Doug Ford και τον υπουργό Οικονομικών Ron Phillips για την προώθηση και υπερψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο ο Μάρτιος ορίζεται για το Οντάριο ως “Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά.

“Η Αρχιεπισκοπή επίσης εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της και προς τον εντιμ. Doug Ford, Πρωθυπουργό του Οντάριο, και στον εντιμ. Ron Phillips, Υπουργό Οικονομικών και υποστηρικτή του Νομοσχεδίου 138 (ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τα κεντρικά γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Τορόντο)” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος τονίζει: « Εκ μέρους όλων των Ελλήνων του Οντάριο, αλλά και ολόκληρου του Καναδά, ευχαριστώ ειλικρινά την Βουλευτή του Οντάριο κα Τριανταφυλλοπούλου για τις ακούραστες προσπάθειες να φέρει εις πέρας την άξια πρωτοβουλία, καθώς και τους κυρίους Ford και Phillips για την σωστή τους ηγεσία» Και προσθέτει:  «Η προσφορά των Ελλήνων στο Οντάριο είναι σημαντική. Από την εργασία και τον αθλητισμό, μέχρι τις δημόσιες και νομικές υπηρεσίες. Γενιές Ελληνοκαναδών έχουν επιδείξει το γενναίο πνεύμα της φιλανθρωπίας, δημιουργώντας στην επαρχία αλλά και σε τούτη την ειρηνική χώρα, το καλύτερο μέρος για να ζεις. Ο ετήσιος εορτασμός του μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς θα πιστοποιεί ότι οι προσφορές αυτές δεν θα ξεχαστούν.»

Παρακάτω είναι ο επίσημος πρόλογος της πράξης για τον Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς:

Η ελληνοκαναδική κοινότητα είναι μια ζωντανή κοινότητα του Οντάριο και συνεχίζει να κάνει σημαντικές προσφορές μέσω της ιστορίας της, της γλώσσας, του πολιτισμού και της ηθικής του εργάτη.

Ο Μάρτιος είναι σημαντικός μήνας για την ελληνική κοινότητα και η 25η Μαρτίου εορτάζεται κάθε χρόνο ως ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Η ανακήρυξη του μήνα Μάρτιου, Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς, παρέχει την ευκαιρία να θυμόμαστε, να εορτάζουμε και να διδάξουμε στις μελλοντικές γενιές τα εξαίρετα κατορθώματα και τη συμβολή των Ελληνοκαναδών σε αυτήν την επαρχία.

Ο μήνας Μάρτιος κάθε έτους έχει επισήμως ανακηρυχθεί Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς, από την Κυβέρνηση του Οντάριο. Στις 10 Δεκεμβρίου 2019, το Νομοσχέδιο 138/ Πράξη του 2019: «Σχέδιο να χτίσουμε μαζί το Οντάριο», έτυχε βασιλικής επικύρωσης. Μέσα στη νομοθεσία περιέλαβε την Πράξη του 2019 «Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς». Η τελευταία πράξη προήλθε από το Νομοσχέδιο 77, το οποίο προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από την κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, μέλους της Επαρχιακής Βουλής (Oakville North- Burlington).

Το Νομοσχέδιο 77, ήταν αρχικά σε δημόσια συζήτηση στο Νομοθετικό Σώμα του Οντάριο, στις 29 Μαρτίου 2019, τέσσερεις ημέρες μετά την εορτή της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πέραν της κας Τριανταφυλλοπούλου, τα ακόλουθα μέλη της Επαρχιακής Βουλής συμμετείχαν και συνέβαλαν στη συζήτηση, για τα οποία η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά εκφράζει την ευγνωμοσύνη της: κ. Peter Tabuns, κ. Michael Coteau, κ. Michael A. Tibollo, κα Rima Berns- McGown, κα Belinda Karahalios, κ. Tom Rakocevic, κα Kinga Surma, κ. Aris Babikian.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων