02/12/2020 26/03/2021 Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου» διοργανώθηκε  τη Δευτέρα, 30 Νοεµβρίου 2020, από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά και τους Άρχοντες του Οικουµενικoύ Πατριαρχείου στον Καναδά. Η συνάντηση συνέπεσε µε τον εορτασµό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του πρωτοκλήτου και Προστάτη του Οικουµενικού Πατριαρχείου.  Υπό την ηγεσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καναδά κ....
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:45

«Προκλήσεις και ευκαιρίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου»

Διαδώστε:
«Προκλήσεις και ευκαιρίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου»

Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου» διοργανώθηκε  τη Δευτέρα, 30 Νοεµβρίου 2020, από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά και τους Άρχοντες του Οικουµενικoύ Πατριαρχείου στον Καναδά. Η συνάντηση συνέπεσε µε τον εορτασµό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του πρωτοκλήτου και Προστάτη του Οικουµενικού Πατριαρχείου. 

Υπό την ηγεσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου, συµµετείχαν οι τρεις Βοηθοί Επίσκοποι της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεράµων κ. Βαρθολοµαίος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος, ιερείς της Ι. Αρχιεπισκοπής µας από όλη τη χώρα, πολλοί Άρχοντες, πρόεδροι Κοινοτήτων, καθώς και φοιτητές της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε µε προσευχή προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου και ακολούθησαν οι χαιρετισµοί του Επισκόπου Ιακώβου και του Άρχοντος Ευάγγελου Σωτηρόπουλου. Ειδική προσκεκληµένη και κύρια οµιλήτρια της διαδικτυακής συνάντησης ήταν η διακεκριµένη καθηγήτρια και µελετητής Δρ. Ελισάβετ Προδρόµου, κορυφαία ακαδηµαϊκός και ερευνήτρια σε θέµατα που σχετίζονται µε το Οικουµενικό Πατριαρχείο και τη θρησκευτική ελευθερία γενικότερα. Η καθηγήτρια Ελισάβετ Προδρόµου ενηµέρωσε τους συµµετέχοντες πριν ξεκινήσει η περίοδος ερωτήσεων και απαντήσεων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, “η διαφωτιστική αυτή συνοµιλία κάλυψε πολλά θέµατα και έδωσε την ευκαιρία στους συµµετέχοντες να κατανοήσουν και να µάθουν περισσότερα για τις τρέχουσες προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιµετωπίζει το Οικουµενικό Πατριαρχείο καθώς και να συζητήσουν πιθανές πρωτοβουλίες που η Εκκλησία στον Καναδά θα µπορούσε να εφαρµόσει, προκειµένου να υποστηρίξει τον Πρώτο Θρόνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Οι εκτενείς συζητήσεις ολοκληρώθηκαν µε παρατηρήσεις του Άρχοντος Χρυσοστόµου Περεντέ, Προέδρου των Αρχόντων του Οικουµενικού Πατριαρχείου στον Καναδά καθώς και του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της Μητέρας Εκκλησίας για όλους τους Ορθοδόξους του Καναδά, για τον χριστιανισµό και για ολόκληρη την οικουµένη. Ο Σεβασµιώτατος µετέφερε επίσης την αγάπη και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, πριν ευχηθεί σε όλους καλά Χριστούγεννα και ψάλλει με τους συμμετέχοντες το πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων