ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
22/12/2019 26/03/2021 Στο κατάμεστο Μητροπολιτικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Καναδά, έγινε την περασμένη Τετάρτη η Χριστουγεννιάτικη Εορτή του Ημερήσιου Σχολείου Μεταμόρφωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου, κληρικών της Αρχιεπισκοπής και πλήθους κόσμου. Οι μαθητές παρουσίασαν πλούσιο πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Έπαιξαν σκετσάκια αφιερωμένα στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων. Συμμετείχαν όλοι οι...
22 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά στον Καναδά!

Διαδώστε:
Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά στον Καναδά!

Στο κατάμεστο Μητροπολιτικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Καναδά, έγινε την περασμένη Τετάρτη η Χριστουγεννιάτικη Εορτή του Ημερήσιου Σχολείου Μεταμόρφωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου, κληρικών της Αρχιεπισκοπής και πλήθους κόσμου.

Οι μαθητές παρουσίασαν πλούσιο πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Έπαιξαν σκετσάκια αφιερωμένα στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων.

Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου από τα μικρότερα παιδιά μέχρι τα μεγαλύτερα. Τα παιδιά συνόδευαν, η κα Σαραντίδου, διευθύντρια του σχολείου, η κα Γρηγοριάδη καθηγήτρια μουσικής του σχολείου και άλλοι καθηγητές. Η εορτή έκλεισε με τα ηπειρώτικα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε πόσο χαρούμενος και υπερήφανος αισθάνεται για την πορεία και πρόοδο του σχολείου. Ευχαρίστησε όλους, την διευθύντρια και τους δασκάλους του σχολείου, τους μαθητές και τους γονείς. Τόνισε το ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό ρόλο της ειρήνης που φέρνει ο νεογέννητος Χριστός στην καρδιά και την ψυχή του ανθρώπου, στην οικογένεια, στην Εκκλησία και σε όλο τον κόσμο.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. επισκέφτηκαν οι μεγαλύτεροι από τους μαθητές τον Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου και έψαλλαν τα εορταστικά κάλαντα των ημερών. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα παιδιά, καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα και ειρηνικό το νέο έτος. Επίσης αναφέρθηκε στην ομορφιά της χριστιανικής πίστης και στο μήνυμα του Χριστού για αγάπη και ειρήνη προς όλους τους ανθρώπους, ακόμη και προς τους εχθρούς.

Κατόπιν σύμφωνα και με την παράδοση, ο Αρχιεπίσκοπος έβαλε στον κουμπαρά των μαθητών «για τον κόπο τους ό,τι είναι ο ορισμός». Κέρασαν τα παιδιά νηστίσιμα γλυκά και ο Αρχιεπίσκοπος εγχείρισε στο καθένα μικρή ωραία εικόνα της Γέννησης του Χριστού. Υπενθυμίζουμε ότι, το Ημερήσιο Σχολείο Μεταμόρφωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καναδά, ιδρύθηκε το 1996 με δεκαέξι (16) παιδιά, ενώ σήμερα έχει περίπου τριακόσια εξήντα (360) παιδιά. Χρόνια πολλά και του χρόνου με το σχολείο ακόμη μεγαλύτερο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα