31/12/2019 26/03/2021 “Η πονεµένη ψυχή µας ζητάει φως. Ζητάει ειρήνη. Ζητάει αγάπη. Ζητάει αδελφοσύνη. Ζητάει ευτυχία” τονίζει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, ενώ παράλληλα τονίζει “το έτος 2020 όλοι μας να γυρίσουμε στον Χριστό. Εκεί θα βρούµε γαλήνη. Ειρήνη. Παρηγοριά. Φως αληθινό”.   Αναλυτικά αναφέρει: Διψά η δόλια η ψυχή το φως του Θεανθρώπου. Το...
31 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

“Το έτος 2020 να γυρίσουμε όλοι μας στον Χριστό”

Διαδώστε:
“Το έτος 2020 να γυρίσουμε όλοι μας στον Χριστό”

“Η πονεµένη ψυχή µας ζητάει φως. Ζητάει ειρήνη. Ζητάει αγάπη. Ζητάει αδελφοσύνη. Ζητάει ευτυχία” τονίζει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, ενώ παράλληλα τονίζει “το έτος 2020 όλοι μας να γυρίσουμε στον Χριστό. Εκεί θα βρούµε γαλήνη. Ειρήνη. Παρηγοριά. Φως αληθινό”.  

Αναλυτικά αναφέρει:

Διψά η δόλια η ψυχή το φως του Θεανθρώπου.

Το έτος 2019 τελείωσε. Να ρίξουµε µια µατιά να δούµε τι έγινε. Δυστυχώς, η εικόνα δεν είναι πολύ ευχάριστη.

Πόλεµοι. Ακαταστασίες. Φτώχεια. Γκρίνια. Μετανάστες πνίγονται στις θάλασσες. Προσπαθούν να βρουν καλύτερη ζωή. Το επιτυγχάνουν; Όχι πάντοτε.

Το αίµα χύθηκε άφθονο. Τρομοκράτες µε µαχαίρια κόβουν τους λαιµούς των αθώων. Άνθρωποι που έχασαν τη λογική τους, µε ένα πιστόλι στο χέρι σκοτώνουν αθώους. Άνδρες. Γυναίκες. Αθώα παιδιά. Μαθητές των σχολείων. Ιδού λοιπόν. Το αίµα χύθηκε άφθονο στο έτος 2019.

Μπροστά µας ξανοίγεται το έτος 2020. Το ατενίζουµε και σκεπτόµαστε. Πού πηγαίνουµε;

Η πονεµένη ψυχή µας ζητάει φως. Ζητάει ειρήνη. Ζητάει αγάπη. Ζητάει αδελφοσύνη. Ζητάει ευτυχία.

Ποιος θα µας δώσει όλα αυτά; Οι δυνατοί της γης φαίνεται δεν τα καταφέρνουν. Πολλές φορές τα µπερδεύουν. Βλέπουν µόνο τα δικά τους συµφέροντα. Βεβαίως, όχι όλοι και όχι πάντοτε.

Τι μας απομένει; Η µεγάλη ελπίδα. Ο ενανθρωπήσας Θεός. Το βρέφος της Βηθλεέµ. Ο µόνος αληθινός Θεός. Ο Χριστός.

Πονεµένη ψυχή, όποια κι αν είσαι. Πιστή ή άπιστη. Χριστιανέ ή µη χριστιανέ. Ζήτα τον Χριστό. Φώναξέ Του. Θα σε ακούσει. Θα σου απαντήσει. Είναι η µόνη ελπίδα.

Αγαπηµένοι µου χριστιανοί, όποιοι κι αν είστε, όπου κι αν είστε.

Στο έτος 2020 όλοι να γυρίσουµε στον Χριστό. Εκεί θα βρούµε γαλήνη. Ειρήνη. Παρηγοριά. Φως αληθινό. Μη φοβάστε τα σκοτάδια. Μη φοβάστε την κακία. Μη φοβάστε τους τρομοκράτες. Μη φοβάστε τους ανισόρροπους. Δεν θα επικρατήσει η κακία. Ο Χριστός και το φως Του θα φωτίσουν τον κόσµο. Αρκεί εσύ και εγώ και ο καθένας µας να κλείσουµε µέσα στην ψυχή µας τον Χριστό. Αυτή είναι η προσευχή µου για το νέο έτος 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων