26/01/2021 26/01/2021 Διαδικτυακά πραγματοποιείται από σήμερα 26 έως και τις 28 Ιανουαρίου, η 4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης» για την Θεολογία και την Οικολογία. Το θέμα φέτος είναι “COVID-19 και κλιματική αλλαγή: Ζώντας και μαθαίνοντας από την πανδημία” (COVID-19 and Climate Change: Living with and Learning from a Pandemic) Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η COVID-19 μείωσε...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 8:34

Αρχίζει σήμερα η 4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης»

Διαδώστε:
Αρχίζει σήμερα η 4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης»

Διαδικτυακά πραγματοποιείται από σήμερα 26 έως και τις 28 Ιανουαρίου, η 4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης» για την Θεολογία και την Οικολογία.

Το θέμα φέτος είναι “COVID-19 και κλιματική αλλαγή: Ζώντας και μαθαίνοντας από την πανδημία” (COVID-19 and Climate Change: Living with and Learning from a Pandemic)

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η COVID-19 μείωσε τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα, αλλά δεν έχει επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή. Η άμεση ανταπόκριση επιτάχυνε την ανακάλυψη του εμβολίου, αλλά άφησε τον κόσμο με έναν εντυπωσιακό αριθμό θανάτων.

“Η πανδημία Covid-19 επηρέασε μόνιμα τον πλανήτη μας και άλλαξε τη ζωή μας. Ο κόσμος πάλεψε για να επιβιώσει και έμαθε να ζει με τον κορωνοϊό. Αλλά ποια είναι τα μαθήματα που έχουμε μάθει; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στη φύση και στο περιβάλλον; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στην υγειονομική περίθαλψη; Και τι έχουμε καταλάβει για τη σημασία της επιστήμης;” τονίζεται χαρακτηριστικά.
Την Περιβαλλοντική Συνάντηση θα ανοίξει με ομιλία του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ θα συμμετάσχει, ως ομιλητής, και ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης.
Την ευθύνη της Διάσκεψης έχει ο ειδικός και σε θέματα Οικολογίας, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωάννης Χρυσαυγής.
Μεταξύ των ομιλητών είναι επίσης ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και και ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ.
Eπίσης θα μιλήσουν, ο οικονομολόγος Καθηγητής Jeffrey Sachs από το Πανεπιστήμιο του Columbia στη Νέα Υόρκη, η οικολόγος/θεολόγος Καθηγήτρια Mary Evelyn Tucker του Πανεπιστημίου του Yale, ο διάσημος συγγραφέας και ακτιβιστής Bill McKibben από το Middlebury College.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων