19/10/2019 19/10/2019 Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο έχει χαρακτηριστεί «πράσινο» κτίριο λόγω της βιοκλιματικής και γεωθερμικής του κατασκευής, τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για το «οικοφιλικό» κτίριο και μίλησε για την αδιαπραγμάτευτη οικολογική συνείδηση και αγάπη προς την δημιουργία: «Η...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 11:13

«Δεν υπάρχει Χριστιανική ευσέβεια αν δεν εκφράζεται και ως σεβασμός της κτίσεως»

Διαδώστε:
«Δεν υπάρχει Χριστιανική ευσέβεια αν δεν εκφράζεται και ως σεβασμός της κτίσεως»

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο έχει χαρακτηριστεί «πράσινο» κτίριο λόγω της βιοκλιματικής και γεωθερμικής του κατασκευής, τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για το «οικοφιλικό» κτίριο και μίλησε για την αδιαπραγμάτευτη οικολογική συνείδηση και αγάπη προς την δημιουργία:

«Η περιβαλλοντική κρίση μας αφορά όλους ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα, ταυτότητα και πολιτισμό. Μόνο η κοινή προσπάθεια μπορεί να αντιμετωπίσει τον κοινό κίνδυνο. Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Απαιτείται άμεση, συνετή, πολύπλευρη κινητοποίηση. Ο σεβασμός προς τη δημιουργία είναι αδιαπραγμάτευτος, δεν υπάρχει διαφυγή ευθυνών. Είναι απαράδεκτο να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον στο όνομα γεωπολιτικών σχεδιασμών και οικονομικών συμφερόντων. Δεν υπάρχει Χριστιανική ευσέβεια αν δεν εκφράζεται και ως σεβασμός της κτίσεως. Πώς είναι δυνατόν να σεβόμαστε τον Θεό και ταυτόχρονα να καταστρέφουμε τα δημιουργήματά του;»

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη:

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων