24/06/2020 24/06/2020 Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες εκτάκτως πραγματοποιούνται στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Γενεύη. Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα των εργασιών, πέραν της Αγιοκατατάξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρού Καλλινίκου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην...
24 Ιουνίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 12:53

Δεύτερη ημέρα εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Δεύτερη ημέρα εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες εκτάκτως πραγματοποιούνται στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Γενεύη.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα των εργασιών, πέραν της Αγιοκατατάξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρού Καλλινίκου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην εκλογή δύο νέων Βοηθών Επισκόπων.

Συγκεκριμένα, εξέλεξε υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Δαφνουσίας, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος Αρχιμανδρίτη π. Σμάραγδο Καραγιαννίδη,  προτάσει του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου.

Επίσης, προτάσει του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, εξέλεξε τον εν Βερολίνω διακονούντα Αρχιμανδρίτη π. Εμμανουήλ Σφιάτκο Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χριστουπόλεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ –  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: Εξελέγησαν δύο νέοι Βοηθοί Επίσκοποι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων