27/07/2023 28/07/2023 Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης με αφορμή την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας η οποία κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για πρωτοφανή επιβεβαίωση της ακαταλληλότητός του να διαποιμάνει ορθόδοξο ποίμνιο, διότι όπως αναφέρει, «κατά την κρίσιμη στιγμή της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου...
27 Ιουλίου, 2023 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 1:16

Διευκρινίσεις του Φιλομηλίου Θεοφάνη για την απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως

Διαδώστε:
Διευκρινίσεις του Φιλομηλίου Θεοφάνη για την απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης με αφορμή την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας η οποία κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για πρωτοφανή επιβεβαίωση της ακαταλληλότητός του να διαποιμάνει ορθόδοξο ποίμνιο, διότι όπως αναφέρει, «κατά την κρίσιμη στιγμή της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου ἐν Φαναρίῳ τῆ 25ῃ Ἰουλίου 2023, απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως με το filioque».

«Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση ρητώς και κατηγορηματικώς να απαντήσω, ώστε να προλάβω τον διά του ως άνω σχολίου πιθανό σκανδαλισμό του λαού του Θεού» επισημαίνει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης και, μεταξύ άλλων, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι πιστεύει «ακεραίως και αμετακινήτως» όλα όσα υπέγραψε στο κείμενο της Αρχιερατικής Ομολογίας το οποίο δίνεται στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη:

Tο κείμενο της Αρχιερατικής Ομολογίας στα Αγγλικά:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων