07/06/2023 07/06/2023 Διεθνές και Διορθόδοξο Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, ευχαίς και ευλογίαις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της εν λόγω ημερίδας υπό τον τίτλο “Ἡ συμβολὴ τῶν Χαλκιτῶν Καθηγητῶν καὶ ἀποφοίτων εἰς τὰς διορθόδοξους σχέσεις: Θεολογικὴ Σχολὴ...
07 Ιουνίου, 2023 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 11:34

Διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διεθνές και Διορθόδοξο Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, ευχαίς και ευλογίαις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της εν λόγω ημερίδας υπό τον τίτλο “Ἡ συμβολὴ τῶν Χαλκιτῶν Καθηγητῶν καὶ ἀποφοίτων εἰς τὰς διορθόδοξους σχέσεις: Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Χάλκης· ἐπιτελικὸν διεργαστήριον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου”.

Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Διοργάνωση του Πανορθοδόξου Συνεδρίου του 1923 στην Κωνσταντινούπολη και είναι αφιερωμένο στη συμβολή της Σχολής στο πεδίο των Διορθοδόξων Σχέσεων, θα μετάσχουν ως εισηγητές Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδος και της Ευρώπης, απόφοιτοι της Σχολής και λοιπές προσωπικότητες διεθνούς κύρους, ενώ έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την προσφορά της Χαλκίτιδος Σχολής στην προαγωγή των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και της Πανορθοδόξου Ενότητος, μέσω των Καθηγητών, αλλά και των αποφοίτων της, γνησίων φορέων του “πνεύματος της Χάλκης”, πνεύματος ενότητος, ειρήνης, διαλόγου και καταλλαγής.

Οργανωτική Επιτροπή:

Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων Δρ. Χρυσόστομος Καλαϊτζής

Μελέτιος Στεφανάτος

Ειρήνη Βανταράκη-AVADAR Transatlantic

Θεόδωρος Τζανάτος

Δημήτριος Αγόρης

Επικοινωνία:

[email protected]
Ruhban Okulu
Ümit Tepesi No 5,
Heybeliada 34973
Istanbul, Turkey

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων