11/08/2023 11/08/2023 Έφτασε σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, η γραπτή άδεια στο Φανάρι για την τέλεση της  Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή της Παναγία Σουμελά  στην Τραπεζούντα. Στη σχετική Ανακοίνωση το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Νομάρχη Τραπεζούντας, ο οποίος υπογράφει την άδεια, αλλά και σε όλες τις αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές. Συγκεκριμένα η...
11 Αυγούστου, 2023 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 17:06

Δόθηκε στο Φανάρι η γραπτή άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Διαδώστε:
Δόθηκε στο Φανάρι η γραπτή άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία  Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Έφτασε σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, η γραπτή άδεια στο Φανάρι για την τέλεση της  Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή της Παναγία Σουμελά  στην Τραπεζούντα.

Στη σχετική Ανακοίνωση το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Νομάρχη Τραπεζούντας, ο οποίος υπογράφει την άδεια, αλλά και σε όλες τις αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές.

Συγκεκριμένα η Ανακοίνωση αναφέρει: “Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν πρωΐαν τῆς σήμερον, Παρασκευῆς, 11ης τ.μ. Αὐγούστου, ἐλήφθη εἰς τά Πατριαρχεῖα καί ἡ γραπτή ἄδεια (ἡμερομ. 11 Αὐγούστου) διά τήν τέλεσιν τῆς θείας Λειτουργίας εἰς τήν Παναγίαν Σουμελᾶ, διά τήν ὁποίαν καί ἐκφράζονται θερμαί εὐχαριστίαι πρός τόν ὑπογράφοντα αὐτήν Νομάρχην Τραπεζοῦντος καί εὐρύτερον πρός τάς ἁρμοδίας κυβερνητικάς ἀρχάς”.

Χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από τον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης στο Νηχώρι του Βοσπόρο, επεσήμανε το γεγονός ότι δεν είχε ληφθεί ακόμη η επίσημη/γραπτή άδεια για την τέλεση της λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική μονή του Πόντου.

Διαβάστε ακόμη: Οικουμενικός Πατριάρχης: «Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά»

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός της εορτής στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό της Παναγίας στην Τραπεζούντα, που ευγενικά παραχωρήθηκε στους Ορθόδοξους για τον σκοπό αυτό.

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων