08/04/2020 08/04/2020 Κάλεσμα προς κληρικούς και πιστούς για σεβασμό στα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει λάβει η Κυβέρνηση της Εσθονίας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, απηύθυνε, μεταξύ άλλων, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»...
08 Απριλίου, 2020 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2020 - 18:06

Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης για τις Ι. Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης για τις Ι. Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας

Κάλεσμα προς κληρικούς και πιστούς για σεβασμό στα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει λάβει η Κυβέρνηση της Εσθονίας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, απηύθυνε, μεταξύ άλλων, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Αρχικά, αναφέρει ότι:

“Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μια περίοδος προετοιμασίας για την Εβδομάδα των Παθών και για την Εορτή της Ανάστασης του Χριστού. Όμως εφέτος, μας έχει δοθεί μια πρόκληση στην μορφή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της απορρέουσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Εδώ και μερικές εβδομάδες, έχουμε υποχρεωθεί να λειτουργούμε μόνο με την παρουσία κληρικών και ψαλτών κεκλεισμένων των θυρών και να υπακούμε σε άλλους περιορισμούς. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.”

Στην συνέχεια, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών παρουσία μόνο ιερέων και ψαλτών και υπογραμμίζει ότι για λόγους δημόσιας υγείας:

“η Κυβέρνηση μας κάλεσε να υπακούσουμε σε αυτές τις οδηγίες για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαΐου.”

Παράλληλα, στο μήνυμα του, ο Σεβασμιώτατος κάνει προτροπή για προσευχή και για παρακολούθηση των Ακολουθιών μέσω τηλεόρασης και Διαδικτύου. Επιπλέον, προσθέτει ότι:

“Η σημερινή εποχή είναι ήδη γεμάτη από κινδύνους και δυσκολίες, και η έλλειψη δυνατότητας να εορτάσουμε ως συνήθως, μας λυπεί. Αλλά, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, οφείλουμε να το υπομείνουμε.”

και καταλήγει δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας, κάνοντας αναφορά σε σχετικό απόσπασμα από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (8: 38-39).

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων