20/02/2021 26/03/2021 Εμβολιάστηκε κατά του ιού COVID-19 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Ο Σεβασμιώτατος αισθάνθηκε καλά και δεν αντιμετώπισε πόνο ή δυσφορία. Επίσης, ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό και όσους εργάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας. Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, ο εμβολιασμός δεν...
20 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:34
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:57

Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης για τους εμβολιασμούς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης για τους εμβολιασμούς

Εμβολιάστηκε κατά του ιού COVID-19 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος αισθάνθηκε καλά και δεν αντιμετώπισε πόνο ή δυσφορία. Επίσης, ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό και όσους εργάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, ο εμβολιασμός δεν δημιουργεί ηθικά προβλήματα για τους Χριστιανούς, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για ιατρικό και επιστημονικό ζήτημα. Όπως επισημαίνει, είναι σημαντικό για την δημόσια υγεία της χώρας να απαλλαγεί από την μαζική εξάπλωση του κορωνοϊού το συντομότερο δυνατό και ο εμβολιασμός είναι το μόνο συγκεκριμένο μέσο για τον τερματισμό της πανδημίας.

“Ο εμβολιασμός είναι μια ελεύθερη και προσωπική επιλογή. Προστατεύει εμένα και όλους γύρω μου. Τα εμβόλια δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών. Βεβαίως, υπάρχουν εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως ισχύει και για τα φάρμακα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν παρενέργειες και ούτω καθεξής. Ωστόσο, γενικά, τα εμβόλια είναι ασφαλή και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Τα εμβόλια σώζουν ζωές και προστατεύουν όσους έχουν εμβολιαστεί και τους άλλους γύρω τους. Έτσι, τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένα άτομα από την λήψη του εμβολίου.”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος σε δηλώσεις του σε Εσθονικό μέσο ενημέρωσης.

 

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων