17/10/2023 22/10/2023 Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την αυτονομία της εν Φιλανδία Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι ορθόδοξες λιτανευτικές πομπές συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Φινλανδίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Φιλανδίας, η πρόταση υποβλήθηκε από την ίδια την Αρχιεπισκοπή, το Μουσείο Ορθόδοξης Εκκλησίας «РИЗА », την Ένωση Ορθοδόξων Νέων της Φινλανδίας, το Κέντρο...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2023 - 13:02

Η λιτανεία μέρος του Εθνικού Μητρώου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Φινλανδίας

Διαδώστε:
Η λιτανεία μέρος του Εθνικού Μητρώου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Φινλανδίας

Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την αυτονομία της εν Φιλανδία Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι ορθόδοξες λιτανευτικές πομπές συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Φιλανδίας, η πρόταση υποβλήθηκε από την ίδια την Αρχιεπισκοπή, το Μουσείο Ορθόδοξης Εκκλησίας «РИЗА », την Ένωση Ορθοδόξων Νέων της Φινλανδίας, το Κέντρο Διεθνών Κοινωνικών και Ιεραποστολικών Δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας «Φιλανθρωπία», την Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος Valaam, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Lintulsky, καθώς και από πολλές Ορθόδοξες ενορίες.

Η συμπερίληψη της λιτανείας στον συγκεκριμένο κατάλογο ανακοινώθηκε στην εκδήλωση με θέμα «Ζώσα Παράδοση» που έλαβε χώρα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Oodi στο Ελσίνκι. Φέτος είναι η εικοστή επέτειος της Συνθήκης της UNESCO για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την οποία η Φινλανδία έχει υπογράψει εδώ και μια δεκαετία.

Η παράδοση των λιτανευτικών πομπών αποτελεί σημαντικό συστατικό της ζωής της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τελούνται σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Η διάρκεια της λιτανευτικής πομπής ποικίλλει. Η πιο σύντομη είναι γύρω από τον ναό, αλλά μπορεί να εκτείνεται επί εκατοντάδες χιλιόμετρα. Συνήθως, μία λιτανευτική πομπή γίνεται με τα πόδια, αλλά μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο: με τρένο, πλοίο, λεωφορείο ή ακόμα και με μετρό.

Η λιτανευτική πομπή έχει οικουμενική διάσταση, αφού σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων