07/08/2020 28/02/2022 Ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων τόνισε “Η Βηρυτός και ο Λίβανος τώρα χρειάζονται ελπίδα για το μέλλον” αναφερόμενος στην φονική έκρηξη που έπληξε το λιμάνι της πόλης της Βηρυτού την Τρίτη 4 Αυγούστου το απόγευμα σε συλλυπητήριο μήνυμά του. “Έχω επισκεφθεί τον Λίβανο και βίωσα τη φιλοξενία της Μέσης Ανατολής. Μια αξέχαστη εμπειρία...
07 Αυγούστου, 2020 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 6:46

Ο Αρχιεπίσκοπος της Φιλλανδίας για την Βηρυτό

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος της Φιλλανδίας για την Βηρυτό

Ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων τόνισε “Η Βηρυτός και ο Λίβανος τώρα χρειάζονται ελπίδα για το μέλλον” αναφερόμενος στην φονική έκρηξη που έπληξε το λιμάνι της πόλης της Βηρυτού την Τρίτη 4 Αυγούστου το απόγευμα σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

“Έχω επισκεφθεί τον Λίβανο και βίωσα τη φιλοξενία της Μέσης Ανατολής. Μια αξέχαστη εμπειρία ήταν μια κοιλάδα με κέδρους και θέα στη θάλασσα που φαινόταν από τον λόφο της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Balamand. Εξάλλου, ο κέδρος είναι το εθνικό έμβλημα της σύγχρονης Δημοκρατίας του Λιβάνου. Συγκεκριμένα, ένιωσα σαν να περπατούσα στα εδάφη της Βίβλου. Αν και απομένει μόνο μια ανάμνηση από τους διάσημους κέδρους του Λιβάνου σήμερα, η αναφορά της σημαίας στους χριστιανούς είναι ελπιδοφόρα όταν σκεφτόμαστε αυτήν τη χώρα, η οποία έχει υποφέρει πολύ σε πολέμους και διάφορες συγκρούσεις και αντιξοότητες. Αυτήν τη στιγμή θυμάμαι τον Ψαλμό 92 στίχο 13: «Οι δίκαιοι θα ανθίσουν σαν φοίνικα και θα μεγαλώσουν σαν τους κέδρους του Λιβάνου. Η Βηρυτός και ο Λίβανος χρειάζονται τώρα κέδρους που δίνουν ελπίδα για το μέλλον.” ανέφερε στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος ενώ προέτρεψε και τους πιστούς να προσευχηθούν: «Ας αυξήσουμε τις προσευχές μας στον Παντοδύναμο ώστε να δώσει ειρήνη στις ψυχές των υπηρετών Του που κοιμήθηκαν, παρηγοριά στις οικογένειές τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων