17/03/2021 17/03/2021 Με την εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών άρχισε σήμερα 17 Μαρτίου, τις εργασίες της η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και με τη νέα της σύνθεση. Ειδικότερα, ο  Μέγας Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Ανδρέας εξελέγη Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών και ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ....
17 Μαρτίου, 2021 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 11:00

Εκλογή Μητροπολιτών στο Φανάρι

Διαδώστε:
Εκλογή Μητροπολιτών στο Φανάρι

Με την εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών άρχισε σήμερα 17 Μαρτίου, τις εργασίες της η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και με τη νέα της σύνθεση.

Ειδικότερα, ο  Μέγας Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Ανδρέας εξελέγη Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών και ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Ιωακείμ εξελέγη Μητροπολίτης Προύσης.

Η ανακοίνωση του οικουμενικού πατριαρχείου
Σήμερον, 17ην Μαρτίου 2021, συνήλθεν η Αγία και Ιερά Σύνοδος, υπό την νέαν αυτής σύνθεσιν, εις την πρώτην αυτής συνεδρίαν του τρέχοντος μηνός.
Κατ᾽ αυτήν, εισηγήσει της Α.Θ.Παναγιότητος, του Πατριάρχου, εξελέγησαν παμψηφεί ο μεν Πανοσιολ. Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Ανδρέας Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών, ο δε Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Προύσης.
Αυθημερόν ετελέσθησαν τα Μικρά και τα Μεγάλα Μηνύματα αμφοτέρων των Θεοφιλεστάτων Εψηφισμένων Ιεραρχών, δεχθέντων τα εγκάρδια συγχαρητήρια του σεπτού Προκαθημένου, των σεβασμίων Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής και των λοιπών καθευρεθέντων.
Μετά τας επαξίας ταύτας προαγωγάς εν τη Πατριαρχική Αυλή, η Α.Θ.Παναγιότης ανεκοινώσατο ότι:
α) ανυψοί εις Πρωτοσύγκελλον Αυτής τον μέχρι τούδε Μέγαν Αρχιδιάκονον Πανοσιολ. Δρα Θεόδωρον,
β) προάγει τον Διευθυντήν του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου Πανοσιολ. Διάκονον κ. Παίσιον Κοκκινάκην εις Μέγαν Αρχιδιάκονον,
γ) τοποθετεί εις την ουτωσί κενωθείσαν θέσιν του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αυτής τον Πανοσιολ. Μέγαν Εκκλησιάρχην κ. Αέτιον.
Εξ άλλου, αποφάσει της Αγίας και Ιεράς Συνόδου,
α) προήχθη εις Αρχιγραμματέα αυτής ο μέχρι τούδε Υπογραμματεύς Πανοσιολ. Διάκονος κ. Γρηγόριος Φραγκάκης,
β) ανυψώθη εις Υπογραμματέα ο μέχρι τούδε Κωδικογράφος Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος Μαγκαφάς, και
γ) διωρίσθη ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Οικουμένιος Αμανατίδης να εκτελή καθήκοντα Κωδικογράφου μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.
Αι χειροτονίαι των Εψηφισμένων Αρχιερέων και των Πανοσιολ. νέου Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου και νέου Αρχιγραμματέως εις τον βαθμόν του πρεσβυτέρου θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Εκ της Αρχιγραμματείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων