13/05/2023 13/05/2023 Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ανακοίνωσε την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου, σήμερα Σάββατο, 13 Μαϊου 2023. Η εξόδιος Ακολουθία θα λάβει χώραν στην Γερμανία, ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριον της ιδιαίτερης πατρίδας Του, στα Μεσάριστα Μεσολογγίου. Ο μακαριστός Αρίστης Βασίλειος (Τσιοπανάς), γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1939 στο χωριό Μεσάριστα...
13 Μαΐου, 2023 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 13:05

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ανακοίνωσε την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου, σήμερα Σάββατο, 13 Μαϊου 2023.

Η εξόδιος Ακολουθία θα λάβει χώραν στην Γερμανία, ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριον της ιδιαίτερης πατρίδας Του, στα Μεσάριστα Μεσολογγίου.

Ο μακαριστός Αρίστης Βασίλειος (Τσιοπανάς), γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1939 στο χωριό Μεσάριστα Μεσσολογγίου. Σπούδασε αρχικά στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μετά την αποφοίτησή του το έτος 1963, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 9 Ιουνίου του ίδιου έτους και κατόπιν απεστάλη στη Γερμανία για ευρύτερες σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης.

Μετά από σπουδές τριών χρόνων στη Θεολογία και τη Φιλοσοφία, χειροτονήθηκε στις 23.10.1966 πρεσβύτερος στη Βιέννη και απεστάλη να υπηρετήσει ως εφημέριος της ορθόδοξης ενορίας της Ρώμης. Στις 15 Ιανουαρίου 1976 εξελέγη Επίσκοπος και την 1η Φεβρουαρίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε στη Γενεύη. Από τότε υπηρέτησε ως Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Υπηρέτησε με ευσυνειδησία από θέσεις ευθύνης, φέροντας εις πέρας πολλές αποστολές που του ανατέθηκαν τόσο από την Ιερά Μητρόπολη όσο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Στουτγκάρδης. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, για να ενταφιαστεί κατά την επιθυμία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων