28/04/2023 28/04/2023 Εκοιμήθη την Παρασκευή, 28 Απριλίου, ο πρώην Άρχων Λαμπαδάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Βασίλειος Εμμανουηλίδης. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως αποτυπώνεται στο Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων του Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή, από το οποίο έχουν εκδοθεί ψηφιακοί δίσκοι όπου ψάλλει ο μακαριστός Άρχοντας: Είχε γεννηθεί το 1932 στο Σκούταρι της Kωνσταντινούπολης (παλαιά Xρυσούπολη). Ήταν...
28 Απριλίου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 20:37

Εκοιμήθη ο πρ. Άρχων Λαμπαδάριος της Μ.τ.Χ.Ε. Βασίλειος Εμμανουηλίδης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο πρ. Άρχων Λαμπαδάριος της Μ.τ.Χ.Ε. Βασίλειος Εμμανουηλίδης

Εκοιμήθη την Παρασκευή, 28 Απριλίου, ο πρώην Άρχων Λαμπαδάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Βασίλειος Εμμανουηλίδης.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως αποτυπώνεται στο Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων του Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή, από το οποίο έχουν εκδοθεί ψηφιακοί δίσκοι όπου ψάλλει ο μακαριστός Άρχοντας:

Είχε γεννηθεί το 1932 στο Σκούταρι της Kωνσταντινούπολης (παλαιά Xρυσούπολη). Ήταν μαθητής του Θρασύβουλου Στανίτσα.

Υπήρξε δάσκαλος της μουσικής σε πολλά ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και ψάλτης σε πολυάριθμους ναούς, όπως στον Προφήτη Hλία στο Σκούταρι, στους Aγ. Θεοδώρους Bλάγγας, στον Άγ. Iωάννη των Xίων Γαλατά, στην Aγ. Eυφημία του Kαντίκιοϊ, στην Παναγία και στην Aγ. Tριάδα Σταυροδρομίου, και, τέλος, Άρχων Λαμπαδάριος (1979-1996) της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας.

Διετέλεσε διευθυντής (1959-1983) της Κοινοτικής Σχολής στα Υψωμαθειά της Πόλης.

Ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, επίσης του Κρατικού Ωδείου Κωνσταντινούπολης (Τμήματα Τουρκικής και Ευρωπαϊκής Μουσικής). Έντεχνος και ηδύς, αποτύπωνε εξαίρετα στις ερμηνείες του την ενδοστρεφή κατάνυξη ενός σύγχρονου Ρωμιού ψάλτη της Πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων