03/05/2019 03/05/2019 Στο Φανάρι μετέβη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προκειμένου να συζητήσει με τον Οικουνενικό Πατριάρχη για την εκκρεμότητα του αρχιεπισκοπικού  θώκου. Σύνταξη www.ope.gr Εδώ και καιρό γίνονται συζητήσεις για την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου και μάλιστα πολλές φορές είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ήθελαν τον Παναγιώτατο να ζητάει την παραίτησή του . Καθοριστική λοιπόν θα είναι η...
03 Μαΐου, 2019 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2019 - 18:33

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη – Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη – Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Στο Φανάρι μετέβη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προκειμένου να συζητήσει με τον Οικουνενικό Πατριάρχη για την εκκρεμότητα του αρχιεπισκοπικού  θώκου.

Σύνταξη www.ope.gr

Εδώ και καιρό γίνονται συζητήσεις για την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου και μάλιστα πολλές φορές είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ήθελαν τον Παναγιώτατο να ζητάει την παραίτησή του .

Καθοριστική λοιπόν θα είναι η συνάντηση αυτή . Λόγω του ότι έχει γίνει πολύς λόγος για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να έχει σκοπό να ενημερώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις τρέχουσες υποθέσεις της Αρχιεπισκοπής.

Η βελτίωση που έχει επέλθει στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής, θα είναι ένα ελαφρυντικό των συζητήσεων αφού το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Αρχιεπισκοπή σε σχέση και με την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία που προέρχονται από την Ομογένεια, ο Αρχιεπίσκοπος, είναι ένας πράος άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει την πυγμή που ίσως θα έπρεπε να έχει ως επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής, αλλά σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν έχει προκαλέσει τις καταχρήσεις.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι συνεχείς αλλαγές που ζητούν διάφοροι παράγοντες να γίνονται στην ανακατασκευή του Ιερού Ναού κοστολογούνται πολύ ακριβά από τον αρχιτέκτονα κατασκευαστή με αποτέλεσμα να έχουν ξεφύγει τα οικονομικά.

«Η Ομογένεια πάντως έχει δώσει αρκετά χρήματα για την κατασκευή του Ιερού Ναού με αποτέλεσμα να γνωρίζει και την πορεία των εργασιών και να ξέρει ακριβώς πως έχουν σπαταληθεί τα χρήματα» δηλώνει ομογενής από την Αμερική στο Πρακτορείο Ορθοδοξία

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που αναφέρεται σήμερα στο θέμα αυτό της συνάντησης, ο κ. Δημήτριος σκοπεύει να ενημερώσει τον κ.κ. Βαρθολομαίο για τις διοικητικές αλλαγές στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Bοστώνης.

Μάλιστα, το ταξίδι του κ. Δημητρίου, ύστερα από ένα και πλέον χρόνο, στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζεται ως αναγκαίο, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος έχει αρνηθεί να παραιτηθεί όπως τον έχει καλέσει ο Οικουμενικό Πατριάρχης, ζητώντας ο ίδιος να λύσει τα προβλήματα της Αρχιεπισκοπής.

Ωστόσο, εκκλησιαστικοί παράγοντες μιλούν για οριστική λύση του δράματος κατά τη σημερινή συνάντηση, ερμηνεύοντας τον λόγο του κ. Δημητρίου, το Μεγάλο Σάββατο στην Αγία Τριάδα, ως απολογισμό της εικοσαετούς διακονίας του στην Αρχιεπισκοπή. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 ο κ. Δημήτριος διορίστηκε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με σκοπό να ξεπεραστούν οι διαιρέσεις που προκάλεσε η θορυβώδης τριετής θητεία του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος. Στην αρχή κέρδισε τα εύσημα για την επούλωση πληγών, αλλά από νωρίς επισημάνθηκε ότι δεν διέθετε διοικητική εμπειρία. Το καλοκαίρι του 2017, διέρρευσαν πληροφορίες ότι η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ήταν η αρχή της υποχώρησης της στήριξης προς τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων